VIDEO Kim Jong Un a părut să-şi şteargă lacrimile în timp ce le îndemna pe femei să facă mai mulţi copii pentru "consolidarea puterii naţiunii"

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a părut să-şi şteargă lacrimile în timp ce le îndemna pe femei să oprească declinul ratei natalităţii din ţară.

919 afișări
Imaginea articolului VIDEO Kim Jong Un a părut să-şi şteargă lacrimile în timp ce le îndemna pe femei să facă mai mulţi copii pentru "consolidarea puterii naţiunii"

Kim Jong Un

Kim a fost văzut ştergându-şi ochii cu o batistă în timp ce se adresa Reuniunii Naţionale a Mamelor din Pyongyang. El a părut că încearcă să îşi reţină lacrimile pe tot parcursul discursului său, în timp ce le cerea femeilor să ajute la "consolidarea puterii naţiunii".

"Oprirea declinului ratei natalităţii şi asigurarea unei bune îngrijiri şi educaţii pentru copii sunt toate afacerile noastre de familie pe care ar trebui să le rezolvăm împreună cu mamele noastre", a declarat Kim în cadrul reuniunii.

Experţii consideră că multe familii nu au mai mult de un copil în Coreea de Nord deoarece "au nevoie de mulţi bani pentru a-şi creşte copiii".

Cifrele exacte privind rata natalităţii sunt dificil de compilat din cauza statisticilor limitate dezvăluite de Coreea de Nord. Evaluările guvernului sud-coreean arată că rata natalităţii a vecinului său nordic a scăzut în ultimii 10 ani.

Numărul mediu de copii este 1,79 per femeie în Coreea de Nord în 2022, în scădere de la 1,88 în 2014. Scăderea este totuşi mai lentă decât în Coreea de Sud, unde rata natalităţii a fost anul trecut de 0,78, în scădere de la 1,20 în 2014.

Apelul lacrimogen al lui Kim este în contrast puternic cu programele de control al naşterilor introduse de Coreea de Nord în anii 1970 şi 1980 pentru a încetini creşterea demografică postbelică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici