VIDEO | O capsulă a timpului a fost deschisă după mai bine de un secol. Ce obiecte au lăsat în urmă oamenii din 1887 pentru urmaşii lor

În 1887, elevii unei şcoli din Salt Lake City, Statele Unite, îngropau o capsulă a timpului care a fost deschisă abia miercuri, după 132 de ani. Şcoala a fost demolată în 1959, iar capsula lăsată în urmă a fost descoperită şi lăsată într-un secretariat şcolar.

10233 afișări
Imaginea articolului VIDEO | O capsulă a timpului a fost deschisă după mai bine de un secol. Ce obiecte au lăsat în urmă oamenii din 1887 pentru urmaşii lor

Capsula şi-a atins scopul în timpul unui eveniment susţinut de Arhiva din Utah, scrie CNN.

În cutie au fost găsite numeroase documente, fotografii şi lucruri menite să le arate oamenilor din timpurile noastre cum era viaţa în urmă cu peste un secol.

 

 

 

„Obiecte precum nasturi, fundiţe, pietricele şi un pacheţel de gumă erau în cutie. Oamenii de la acea vreme au avut şansa să contribuie cu o bucăţică din viaţa lor, pentru ca noi să o putem vedea acum”, a spus Alan Barnett, arhivistul care s-a ocupat de eveniment.

Capsulele timpului sunt mici depozite de obiecte, bunuri, documente sau informaţii lăsate în urmă de oamenii din trecut ca metodă de comunicare cu generaţiile viitoare. Acestea pot fi şi o formă de ajutor pentru viitori arheologi, antropologi sau istorici care vor să afle mai multe despre felul în care se trăia într-un anumit moment al istoriei.

Alte capsule ale timpului au fost pregătite în 1939 şi 2000 care ar urma să fie deschise de cei care vor trăi în anul 6939, respectiv 3000.

Foto: Captură

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici