VIDEO: O clipă de neatenţie îl putea costa viaţa pe un biciclist. Câţiva milimetri l-au despărţit de roţile unei maşini

  • Mersul pe bicicletă, deşi ecologic şi sănătos, înseamnă şi multe pericole în trafic.
  • Un biciclist din Marea Britanie aproape că a ajuns sub roţile unei maşini „grăbite”.
  • Bărbatul s-a dezechilibrat la semafor, iar clipa de neatenţie i-ar fi putut fi fatală.
999 afișări
Imaginea articolului VIDEO: O clipă de neatenţie îl putea costa viaţa pe un biciclist. Câţiva milimetri l-au despărţit de roţile unei maşini

Sursă imagini: Instagram @jrzy.pat

Şoseaua este un loc periculos, asta o ştie oricine. Totuşi, parcă niciodată nu îţi poţi lua suficiente măsuri de precauţie. Mai ales că o singură secundă de neatenţie poate avea costuri uriaşe pentru sănătatea pietonilor sau a participanţilor la trafic.

Prin astfel de clipe tensionate a trecut şi un biciclist englez, care aştepta culoarea verde a semaforului în centrul Londrei.
 
În imaginile postate pe Instagram, tânărul este surprins într-un moment de dezechilibru, când pare să cadă de pe bicicletă şi blochează astfel o parte a carosabilului. Însă, în loc să aştepte ca biciclistul să urce din nou în şa, şoferul maşinii alăturate accelerează şi aproape că îl loveşte pe bărbatul căzut. Autoturismul trece peste una din roţile bicicletei, la doar câţiva milimetri de piciorul englezului.
 
Reprezentanţii Poliţiei locale au confirmat pentru Daily Mail că au demarat o anchetă şi i-au luat declaraţii şoferului care, chiar dacă din grabă sau neatenţie, putea distruge viaţa unui om.
 
 „Sâmbătă, 22 mai, la puţin timp după ora 17:00, patrula de ofiţeri a fost alertată cu privire la o coliziune în apropierea staţiei de metrou Embankment, în care au fost implicaţi o maşină şi un biciclist”, se arată într-un comunicat oficial.
 
„Biciclistul, cu răni uşoare, a primit îngrijiri medicale la faţa locului", precizează reprezentanţii Poliţiei, care au confirmat că, până în momentul de faţă, nu au fost aplicate sancţiuni.
 
Poliţiştii au declarat că, cel mai probabil, bărbatul făcea parte dintr-un grup de 30 de biciclişti teribilişti, dintre care unul ar fi fost prins agăţându-se de o maşină aflată în mişcare.
 
De altfel, pe contul de Instagram al lui Patrick, bărbatul care a postat imaginile pe reţelele de socializare, sunt publicate mai multe videoclipuri cu biciclişti şi motociclişti implicaţi în fel de fel de activităţi periculoase, de la scheme pe două roţi până la curse periculoase printre maşini.
 
Incidentul a stârnit reacţii furioase din partea bicicliştilor şi a militanţilor pentru drepturile acestora în trafic, printre persoanele extrem de vocale fiind şi jurnalistul BBC Jeremy Vine.
 
Potrivit unui comunicat Eurostat, publicat în mai 2018, din totalul deceselor provocate de accidentele rutiere în Uniunea Europeană, cele în care sunt implicaţi bicicliştii reprezintă 8 %. De altfel, România, Lituania şi Ungaria au înregistrat cele mai mari rate ale mortalităţii în rândul bicicliştilor, conform  datelor raportate în 2016. Între timp, au fost demarate mai multe campanii de conştientizare a riscurilor, dar şi de educare a participanţilor la trafic.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici