VIDEO Roverul Zhurong trimite clipuri de pe Marte. Robotul se află în Utopia Planitia

  • Agenţia Spaţială a Chinei (CNSA) a publicat clipuri video înregistrate de roverul Zhurong pe Marte.
  • Robotul cu şase roţi se află într-o regiune cunoscută sub numele de Utopia Planitia.
  • De când a amartizat în luna mai, Zhurong s-a deplasat pe o distanţă de 236 de metri.
11781 afișări
Imaginea articolului VIDEO Roverul Zhurong trimite clipuri de pe Marte. Robotul se află în Utopia Planitia

Sursă FOTO: profimediaimages.ro

Începe să fie din ce în ce mai aglomerat pe Marte. După ce roverul Perseverance a trimis multe imagini în ultimele luni, acum a venit rândul lui Zhurong, robotul agenţiei spaţiale a Chinei.

 
 
Roverul Zhurong a trimis primele imagini filmate de pe planeta roşie. S-a ajutat de satelitul Tianwen-1 care orbitează Marte.
 
CNSA a anunţat în comunicatul oficial că atât roverul, cât şi satelitul sunt într-o stare bună. În comunicat, agenţia Chinei a menţionat că este un prag important în ajunul petrecerii din China. Pe 1 iulie se împlinesc 100 de ani de când a fost fondat Partidul Comunist Chinez.
 

CITEŞTE ŞI: Cursa pentru Marte. China trimite primul echipaj în 2033 şi vrea să-şi construiască o bază pe Planeta Roşie

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici