Cursa pentru Marte. China trimite primul echipaj în 2033 şi vrea să-şi construiască o bază pe Planeta Roşie

  • A doua cea mai mare economie din lume plănuieşte să ajungă la misiuni regulate către Planeta Roşie.
  • Anunţul Chinei vine la doar câteva săptămâni după ce ţara a reuşit să trimită pe Marte o sondă controlată de la distanţă, numită Zhurong.
12638 afișări
Imaginea articolului Cursa pentru Marte. China trimite primul echipaj în 2033 şi vrea să-şi construiască o bază pe Planeta Roşie

China plănuieşte să lanseze prima misiune cu echipaj către planeta Marte în 2033, întrucât Beijingul continuă să îşi alimenteze capacităţile, aflându-se în cursă cu americanii, potrivit CNBC.

A doua cea mai mare economie din lume plănuieşte să ajungă la misiuni regulate către Planeta Roşie.

Wang Xiaojun, unul dintre şefii companiei chineze care lansează misiunile către Marte, a detaliat planurile Beijingului pentru prima dată luna aceasta, în cadrul unei conferinţe de profil din Rusia.

Anunţul Chinei vine la doar câteva săptămâni după ce ţara a reuşit să trimită pe Marte o sondă controlată de la distanţă, numită Zhurong, fiind singura ţară care a reuşit acest lucru în afară de SUA.

Wang a explicat că primul pas în planurile Chinei este de a utiliza roboţi pentru a explora suprafaţa planetei Marte, în scopul de a identifica un loc în care să îşi înfiinţeze baza. Următorul pas înseamnă trimiterea unei echipe de astronauţi pentru a construi acea bază.

China a stabilit misiuni pentru 2033, 2035, 2037, 2041 şi 2043.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici