VIDEO | Sute de persoane au dansat pe ritmuri de manele, la TIFF, la finalul documentarului "The new gipsy kings"

Peste 800 de persoane au asistat la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca la proiecţia filmului documentar "The new gipsy kings" (Regii manelelor), iar la final au dansat pe ritmurile manelelor interpretate de Dan Bursuc şi trupa Kana Jambe.

1198 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Sute de persoane au dansat pe ritmuri de manele, la TIFF, la finalul documentarului "The new gipsy kings"

VIDEO | Sute de persoane au dansat pe ritmuri de manele, la TIFF, la finalul documentarului "The new gipsy kings"

Managerul TIFF, Cristian Hordilă, a declarat joi că în sală a fost un mix de persoane, nu doar fani ai manelelor, scopul proiecţiei fiind de a promova diversitatea şi de a deschide minţile şi de-o parte şi de cealaltă.

"Au fost miercuri seară peste 800 de persoane la proiecţia documentarului The new gipsy kings (Regii manelelor) şi la concertul de după. Ce a fost îmbucurător a fost faptul că în sală a fost un mix de persoane, nu doar fani ai manelelor, pentru că scopul proiecţiei a fost de a promova diversitatea şi de a deschide minţile şi de-o parte şi de alta. Concertul de după a fost unul dintre highlights-urile care va marca această ediţie a TIFF, toată lumea s-a dezlănţuit, iar trupa Kana Jambe, care apare şi în filmul documentar, ne-a făcut o surpriză. Ne-a indus în eroare cu două-trei manele şi apoi au trecut la o muzică ţigănească clasică. Pe scenă a urcat şi a cântat şi Dan Bursuc, care a şi discutat cu cei din sală, iar joi, a participat la o întâlnire cu publicul la TIFF Lounge", a spus Hordilă.

Documentarul "The new gipsy kings" este regizat de Liviu Tipuriţă, a fost produs de BCC şi prezintă poveştile din spatele scene ale maneliştilor români, dar şi ce înseamnă muzica ţigănească.

La rândul său, preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, a postat un filmuleţ video şi un mesaj pe o reţea de socializare în care a scris că la Casa de Cultură a Studenţilor a fost "Nebunie, haos, dans, energie la The New Gypsy Kings/Regii manelelor".

"Casa de Cultura a Studentilor it's on fire la concertul Kana Jambe. And, on the top, în timp ce filmam, un voluntar m-a avertizat politicos - vă rog să nu filmaţi, nu e voie -. M-am dat deoparte si am filmat totusi bucuros că #existaunsistemsifunctioneaza #tiffrulz #nebunie", se arată în mesajul lui Giurgiu, scris pe o reţea de socializare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici