VIDEO Turmă de zimbri, filmată când sare gardul unei proprietăţi din Neamţ

  • O turmă de zimbri a intrat pe o proprietate din judeţul Neamţ.
  • Animalele au fost filmate în timp ce săreau gardul, fiind alungate de oameni.
  • În ciuda dimensiunilor foarte mari, zimbrii au sărit cu uşurinţă peste gard.
607 afișări
Imaginea articolului VIDEO Turmă de zimbri, filmată când sare gardul unei proprietăţi din Neamţ

Sursă imagini: Romsilva

Astfel de incidente se întâmplă în zonele în care zimbrii trăiesc în libertate. Este vorba despre Parcul Natural Vânători Neamţ, administrat de compania naţională Romsilva.

„Proba de 100 de metri garduri – dubla 2. De data aceasta, întreaga turmă de bizoni, surprinsă în gospodăria unui cetăţean, demonstrează abilităţi uimitoare, reuşind să ...dispară din peisaj, probabil la fel cum a şi intrat, sărind cu uşurinţă peste gardul care împrejmuieşte gospodăria. Chiar dacă sunt masivi, zimbrii sunt foarte sprinteni şi chiar pot sări garduri înalte, aşa cum puteţi observa în filmarea făcută în Parcul Natural Vânători Neamţ de colegul nostru Ioan Mihuţ. Colegii noştri de la Parcul Natural Vânători Neamţ au fost chemaţi pentru a scoate zimbrii (ce cresc în libertate!) din anexa gospodărească a unui cetăţean. După cum se observă din film, zimbrii au fost îndepărtaţi din anexă fără incidente”, au povestit, pe Facebook, reprezentanţii Romsilva, care au ataşat şi imagini de la faţa locului .

Potrivit specialiştilor, zimbrul este cel mai mare mamifer european de pe uscat. Poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme, în cazul masculilor, şi la 640 de kilograme, în cazul femelelor.

În Parcul Natural Vânători Neamţ trăiesc 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate. Parcul natural a fost inclus în prestigiosul „Top 100 de destinaţii sustenabile” şi este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate şi în captivitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici