Viggo Mortensen, în rolul lui Sigmund Freud, într-un film regizat de David Cronenberg

Actorul american cu origini daneze Viggo Mortensen îl va interpreta pe Sigmund Freud, considerat părintele psihanalizei, într-un lungmetraj regizat de cineastul canadian David Cronenberg, informează screencave.com.

234 afișări
Imaginea articolului Viggo Mortensen, în rolul lui Sigmund Freud, într-un film regizat de David Cronenberg

Viggo Mortensen, în rolul lui Sigmund Freud, într-un film regizat de David Cronenberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iniţial, această partitură urma să fie interpretată de Christoph Waltz, premiat cu Oscar la categoria cel mai bun actor în rol secundar, graţie prestaţiei din "Inglorious Basterds/ Ticăloşi fără glorie".

În noul proiect al regizorului canadian, intitulat "The Talking Cure", Viggo Mortensen va juca alături de britanica Keira Knightley, pe baza unui scenariu inspirat din piesa de teatru cu acelaşi titlu scrisă de dramaturgul britanic Christopher Hampton.

Filmările vor debuta în luna mai.

David Cronenberg, autorul filmului "Musca", ce l-a făcut celebru în 1986, este unul dintre maeştrii genului SF şi a realizat în ultimii ani filme precum "Umbrele trecutului/ A History of Violence" (2005) şi "Eastern Promises" (2007), ambele cu actorul Viggo Mortensen.

Filmele regizate de David Cronenberg au avut întotdeauna succes la public, mai ales în Franţa, ţară în care cineastul a fost distins, în 2009, cu Legiunea de Onoare şi unde a primit numeroase trofee de-a lungul anilor, inclusiv Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes, în 1996, pentru filmul "Terapie de şoc/ Crash". Cronenberg a mai fost recompensat cu un Urs de Argint, la Berlinală, pentru filmul "eXistenZ".

Viggo Mortensen şi-a dobândit celebritatea după interpretarea rolului Aragorn din trilogia "Stăpânul inelelor", în regia lui Peter Jackson. După acest imens succes de casă, actorul a jucat în "Hidalgo şi Oceanul de Foc" (2004), de Joe Johnston, "Umbrele Trecutului/ A History of Violence" (2005), de David Cronenberg, în " Eastern Promises" (2007), în regia aceluiaşi David Cronenberg, şi în adaptarea cinematografică a romanului "The Road" (2009) al scriitorului Cormac McCarthy, în regia lui John Hillcoat.

Sigmund Freud (1856 - 1939) este considerat a fi părintele psihanalizei, iar lucrările sale au introdus în ştiinţa psihologiei noţiuni precum simbolistica viselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici