Viggo Mortensen va juca în ecranizarea romanului "Pe drum", de Jack Kerouac

Actorul Viggo Mortensen va juca în ecranizarea romanului "Pe drum", de Jack Kerouac, filmul urmând să fie produs de Francis Ford Coppola, potrivit nme.com.

43 afișări
Imaginea articolului Viggo Mortensen va juca în ecranizarea romanului "Pe drum", de Jack Kerouac

Viggo Mortensen va juca în ecranizarea romanului "Pe drum", de Jack Kerouac (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coppola plănuia să producă o adaptare cinematografică a romanului "Pe drum" (1958) încă de la jumătatea anilor '70.

Mortensen va interpreta personajul Old Bull Lee, care i-a fost inspirat lui Kerouac de prietenul său William Burroughs, de asemenea scriitor al generaţiei Beat. Alături de el, Amy Adams o va interpreta pe Jane, soţia cu probleme emoţionale şi legate de droguri a lui Lee, personaj bazat pe soţia din viaţa reală a lui Borroughs, pe care acesta a omorât-o prin împuşcare accidentală în 1951.

Filmul va fi regizat de mexicanul Walter Salles, care a realizat şi "Jurnal de călătorie/ The Motorcycle Diaries" (2004), după jurnalul lui Ernesto "Che" Guevara. Scenariul este semnat de Jose Rivera.

Pe lângă Mortensen şi Amy Adams, în film vor mai juca Garrett Hedlund, în rolul lui Dean Moriarty, personaj care îi corespunde scriitorului Dean Cassady, Kirsten Dunst, în rolul soţiei acestuia, Camille, Sam Riley, care îl va întruchipa pe Sal Paradise, alter ego-ul lui Kerouac, şi Kristen Stewart, vedeta din "Amurg", în rolul lui Mary Lou.

Pentru Amy Adams, acesta este al doilea proiect în care va juca rolul unei persoane celebre din trecut, după ce a confirmat recent că o va interpreta pe Janis Joplin într-un film biografic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici