Vocea de sub mări. Primul cablu telefonic transatlantic a fost inaugurat acum 64 de ani

  • Pe 25 septembrie 1956 era inaugurat primul cablu de telefonie transatlantic
  • Până atunci, singurul mod de comunicare între continente erau telegramele
  • Cablul transatlantic a găzduit primul telefon roşu dintre Washington şi Moscova
537 afișări
Imaginea articolului Vocea de sub mări. Primul cablu telefonic transatlantic a fost inaugurat acum 64 de ani

Vocea de sub mări. Primul cablu telefonic transatlantic a fost inaugurat acum 64 de ani

Poate îţi vine greu să crezi acum, când ai telefonul în buzunar şi poţi suna pe oricine de pe suprafaţa pământului, dar a fost o vreme când depindeai de un cablu ca să poţi comunica.

Şi nu e mult de atunci. Astăzi se împlinesc exact 64 de ani de la inaugurarea primului cablu telefonic întra Statele Unite şi Marea Britanie. Până atunci, comunicarea inter-continentală se reducea la un vechi cablu prin care se puteau transmite doar telegrame.

Aşa se face că, în Criza Rachetelor din Cuba, a fost nevoie de 12 ore pentru ca primul mesaj de reconciliere trimis de americani să ajungă la sovietici. Imediat după aceea, cablul a devenit gazda primului telefon roşu dintre Washington şi Moscova.

În 1957, cu ajutorul cablului a fost transmis primul concert transatlantic, susţinut de Paul Robeson, de la New York la Londra.

Şi astăzi Microsoft trage cabluri pe fundul Atlanticului, dar Elon Musk mizează pe sateliţii Starlink. Care va fi tehnologia care va avea câştig de cauză? Poate nu va fi nevoie de încă 64 de ani ca să afli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici