Volumul „Iubire în decembrie ’89”, de Stelian Ţurlea, la a doua ediţie

Ediţia a doua a romanului "Iubire în decembrie ’89", de Stelian Ţurlea, publicat în 2002 şi nominalizat la premiile Asociaţiei Editorilor din România, va apărea pe piaţă cu puţin timp înainte de împlinirea a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

73 afișări
Imaginea articolului Volumul „Iubire în decembrie ’89”, de Stelian Ţurlea, la a doua ediţie

Volumul „Iubire în decembrie ’89”, de Stelian Ţurlea, la a doua ediţie

Actuala ediţie cuprinde şi un dosar de presă cu repere bibliografice, cam tot ce s-a scris despre carte.

„Un roman cu eroi loviţi de maturitate printre gloanţele lui decembrie ’89, dar lipsit de comploturi, de părinţi securişti, prieteni revelaţi ca terorişti şi spioni de toate gradele, culorile şi etniile? Un roman în care fata nu este violată de anchetatori şi nu se sinucide? În care băiatul nu este racolat de CIA, nu redescoperă reţeaua Caraman şi nu urmăreşte pe bicicletă ditamai camionul cu arabii care 'trag din orice poziţie'? Cu o seninătate dezarmantă, Stelian Ţurlea are curajul simplităţii, al epicului limpede, economicos, despovărat de mania palimpsestului şi fixaţia contextualităţii exemplar-moralizante", scrie criticul Dan C. Mihăilescu.

„Romanul lui Stelian Ţurlea este o carte împotriva uitării. Tocmai pentru că ridică o mulţime de întrebări, tocmai pentru că face să fie revăzute (secvenţele de Revoluţie sunt cinematografice, cu o impresionantă forţă a detaliului; de altfel, totul este pus sub incidenţa neliteraturizării, a autenticului), retrăite acele zile ale sfârşitului de an ori de lume. Atât timp cât nu vom uita, mai avem o şansă. Imaginile nu trebuie să dispară, pentru ca răul să nu dispară din mintea oamenilor!", spune şi Constantin Stan.

Născut pe 6 ianuarie 1946, Stelian Ţurlea este autor a douăzeci şi cinci de romane, un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri şi a îngrijit şase albume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici