"Winter's Bone", cel mai bun film american independent - VIDEO

Lungmetrajul "Winter's Bone", regizat de Debra Granik, a câştigat, luni seară, premiul pentru cel mai bun film la cea de-a 20-a ediţie a Gotham Independent Film Awards, distincţii acordate de cinematografia americană independentă.

52 afișări
Imaginea articolului "Winter's Bone", cel mai bun film american independent - VIDEO

"Winter's Bone", câştigătorul premiului Gotham pentru cel mai bun film (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul "Winter's Bone" - care prezintă povestea unui mic grup de oameni ce trăiesc într-o comunitate rurală din sudul statului Missouri şi sunt implicaţi în producerea unui tip de metamfetamină - a obţinut şi premiul Gotham pentru cea mai bună distribuţie.

Lungmetrajul "Winter's Bone" a fost realizat cu un buget de circa 2 milioane de dolari şi a mai fost recompensat anul acesta cu premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Sundance.

Premiul pentru cel mai bun documentar a revenit producţiei "The Oath", care prezintă în paralel povestea lui Abu Jandal, fostă gardă de corp a lui Osama ben Laden, care lucrează ca taximetrist în Yemen, şi cea a lui Salim Hamdan, un prizonier de la Guantanamo, prins într-o luptă în justiţie care are ca miză eliberarea sa.

La gala premiilor Gotham de luni seară, premiul pentru cel mai bun actor debutant i-a revenit lui Ronald Bronstein, pentru rolul din "Daddy Longlegs".

De asemenea, Kevin Asch a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor debutant, pentru lungmetrajul "Holy Rollers".

Premii speciale au fost acordate actorilor Robert Duvall şi Hilary Swank, regizorului Darren Aronofsky şi producătorului şi scenaristului James Schamus.

Documentarul "Waiting for Superman", care tratează problema sistemului de învăţământ din SUA, a câştigat premiul publicului - un trofeu aflat, anul acesta, la prima ediţie.

Premiile Gotham sunt acordate în fiecare an de asociaţia newyorkeză Independent Filmmaker Project, care sprijină şi promovează în special filmele cu bugete mici de producţie şi care sunt finanţate şi produse în afara marilor studiouri de la Hollywood.

Filmele şi performanţele actoriceşti premiate la galele Gotham se regăsesc adeseori şi pe lista peliculelor nominalizate la Independent Spirit Awards, un alt set de distincţii care recompensează producţiile independente, decernate de asociaţia Film Independent din Los Angeles.

Atât Gotham Awards, cât şi Spirit Awards se concentrează asupra filmelor cu bugete mici de producţie, dintre care unele vor concura ulterior pentru o serie de recompense mult mai prestigioase, precum Oscarurile.

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun film a revenit lungmetrajului "The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, recompensat ulterior cu premiul Oscar la aceeaşi categorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici