Wonder Woman nu va mai fi ambasador ONU pentru drepturile femeilor, după proteste şi controverse

Wonder Woman, personaj de benzi desenate inspirat de lupta feministelor, nu va mai fi ambasador ONU pentru drepturile fetelor şi femeilor, după ce numirea celebrei supereroine în funcţia de ambasador a stârnit controverse, informează Reuters.

2534 afișări
Imaginea articolului Wonder Woman nu va mai fi ambasador ONU pentru drepturile femeilor, după proteste şi controverse

Wonder Woman nu va mai fi ambasador ONU pentru drepturile femeilor, după proteste şi controverse

Wonder Woman nu va mai deţine titlul de ambasador al ONU, la mai puţin de două luni după ce acest titlu acordat personajului de benzi desenate a generat proteste. 45,000 de oameni au semnat o petiţie prin care cereau ca ONU să-şi reconsidere decizia, informează Reuters.

Personajul urma să fie folosit pentru a promova mesaje despre drepturile femeilor şi violenţa pe motive de gen, a declarat ONU, potrivit BBC.

Campania a fost sponsorizată de Warner Bros şi DC Entertainment, care sprijină proiectele demarate de UNICEF şi ONU pentru egalitatea de gen şi drepturile femeilor.

Site-ul de benzi desenate The Mary Sue a salutat anunţul. "Wonder Woman este un simbol grandios, uşor de recunoscut pentru ceea ce femeile pot deveni de îndată ce vor fi eliberate dintr-o societate patriarhală", scriu reprezentanţii de la The Mary Sue.

Dar Partidul Egalităţii pentru Femei din Marea Britanie a declarat că este "o chestiune ce ţine de comedia umană că ONU nu s-a putut gândi la o singură femeie reală care ar putea prelua acest rol".

La anunţul veştii, angajaţii ONU au protestat în faţa sediului instituţiei.

Motivul protestelor împotriva personajului Wonder Woman: Supereroina este îmbrăcată sumar şi poate transmite un mesaj ambiguu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici