Woody Allen ar putea pierde un proces din cauza reputaţiei

Regizorul american Woody Allen, care a dat în judecată o companie de îmbrăcăminte ce i-a utilizat fără permisiune imaginea pe panouri publicitare şi pe internet pentru a-şi promova produsele, ar putea pierde procesul din cauza reputaţiei sale, informează Brand Republic.

71 afișări
Imaginea articolului Woody Allen ar putea pierde un proces din cauza reputaţiei

Woody Allen ar putea pierde un proces cu o firmă care i-a utilizat imaginea din cauza reputaţiei

Retailerul de haine American Apparel va folosi ca argument în instanţă, în procesul intentat de Woody Allen, relaţia sexuală a actorului cu Soon-Yi Previn, fiica adoptivă a fostei sale partenere, Mia Farrow.

Procesul intentat de Woody Allen împotriva companiei, care are ca miză suma de 10 milioane de dolari, urmează să ia o turnură neobişnuită luna viitoare, când American Apparel va aduce ca argument în instanţă reputaţia compromisă a regizorului, prin relaţia cu fiica sa adoptivă.

În aprile 2008, regizorul american a dat în judecată compania de îmbrăcăminte, celebră pentru reclamele sale sexy, care i-a utilizat fără permisiune imaginea pe panouri publicitare şi pe internet pentru a-şi promova produsele.

Compania, cu sediul la Los Angeles şi care are filiale în întreaga lume, s-a servit pentru campanie de o secvenţă din filmul "Annie Hall", pentru care Allen a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun regizor.

Woody Allen a cerut companiei despăgubiri compensatorii în valoare de 10 milioane de dolari şi despăgubiri punitive cu o valoare nespecificată, pentru că i-au folosit imaginea şi afectat reputaţia. Avocaţii companiei se pregătesc în prezent să-şi construiască apărarea pe argumentul că repercusiunile relaţiei lui Allen cu fiica sa adoptivă au fost mult mai dăunătoare pentru reputaţia acestuia decât utilizarea imaginii lui.

Relaţia lui Woody Allen a fost descoperită în 1992, când Farrow a găsit o serie de fotografii nud făcute de Allen fiicei adoptive. Allen şi Previn s-au căsătorit în 1997.

În timpul procesului de obţinere a custodiei, Farrow l-a acuzat pe Allen că a abuzat de fiul său Dylan în vârstă de şapte ani. Allen a fost exonerat de acuzaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici