Woody Allen spune că acuzaţiile de agresiune sexuală care i-au fost aduse sunt "absurde"

Cineastul american Woody Allen spune că acuzaţiile de agresiune sexuală, formulate împotriva sa de una dintre fiicele lui adoptive, Dylan Allen, sunt "absurde"şi rezultatul luptei înverşunate pentru custodia copiilor, pe care a dus-o cu fosta sa parteneră, actriţa Mia Farrow.

150 afișări
Imaginea articolului Woody Allen spune că acuzaţiile de agresiune sexuală care i-au fost aduse sunt "absurde"

Woody Allen (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

O copie a unui editorial scris de Woody Allen, care va fi publicat în ediţia de duminică a ziarului The New York Times, a fost postată online la cinci zile după ce una din fiicele adoptive ale actorului, Dylan Farrow, acum în vârstă de 28 de ani, a reînnoit şi detaliat acuzaţiile de molestare sexuală împotriva cineastului.

Woody Allen nu a fost niciodată arestat sau pus sub acuzare după ce acuzaţiile de agresiune sexuală a fiicei adoptive au ieşit la iveală, în anul 1993, când au fost cercetate de poliţia statală din Connecticut, unde locuiau Mia Farrow şi copiii acesteia.

Regizorul american, în vârstă de 78 de ani, afirmă în editorialul său că, la început, acuzaţiile i s-au părut "atât de absurde, încât nici nu le-a acordat atenţie". Apoi, Woody Allen citează din raportul clinicii pentru molestarea sexuală a copiilor, din cadrul spitalului New Haven, Yale, în care se susţine că "în opinia noastră, ca experţi, Dylan nu a fost abuzată sexual de domnul Allen", invocându-se argumentul unor declaraţii contradictorii ale fetiţei.

Woody Allen precizează că acuzaţiile formulate de Dylan - care susţine că, în 1992, când avea şapte ani, ar fi fost agresată sexual în locuinţa mamei sale adoptive din Connecticut - sunt, cel mai probabil, rodul "unui copil vulnerabil din punct de vedere emoţional, care a fost prins la mijloc într-o familie cu probleme" şi că fetiţa a fost "instruită sau influenţată de mama ei".

"Bineînţeles că nu am molestat-o pe Dylan. Am iubit-o şi sper că, într-o zi, va înţelege că i s-a răpit ocazia de a avea un tată iubitor şi că a fost exploatată de o mamă interesată mai mult de furia ei bolnăvicioasă decât de fericirea fiicei sale", a explicat Woody Allen.

Cineastul a precizat că nu va face alte declaraţii referitoare la acuzaţiile de agresiune sexuală, formulate de Dylan. "Acest articol exprimă opinia mea definitivă asupra întregii chestiuni şi nimeni nu va mai răspunde în numele meu la orice alte comentarii legate de acest subiect", a spus regizorul.

Însă, de cealaltă parte, Dylan Allen şi-a menţinut acuzaţiile aduse lui Woody Allen într-o declaraţie publicată vineri pe site-ul ABC News. "Woody Allen are un arsenal de avocaţi şi jurnalişti, dar singurul lucru pe care nu îl are de partea sa este adevărul. Nu voi permite îngroparea adevărului şi nu voi fi redusă la tăcere", a afirmat tânăra.

În plin sezon al premiilor de la Hollywood, Dylan Farrow, în vârstă de 28 de ani, a spart tăcerea şi a povestit în detaliu agresiunea la care ar fi fost supusă, într-o scrisoare publică apărută pe 1 februarie pe un blog al cotidianului The New York Times.

"Când aveam şapte ani, Woody Allen m-a luat de mână şi m-a dus într-un mic pod slab luminat de la etajul al doilea al casei noastre. Mi-a spus să mă lungesc pe burtă şi să mă joc cu trenul electric al fratelui meu. Şi m-a agresat sexual", a spus Dylan Farrow.

"Îmi vorbea în timp ce îmi făcea acel lucru, murmurându-mi că sunt o fetiţă cuminte, că acela era secretul nostru, promiţându-mi că vom merge la Paris şi voi fi un star de cinema", a adăugat Dylan Farrow, în prezent căsătorită, care trăieşte sub un alt nume în Florida. "Gândindu-mă la toate lucrurile de care îmi amintesc, tatăl meu mi-a făcut lucruri care nu îmi plăceau", a adăugat ea.

Dylan Farrow spune că a decis să vorbească despre aceste lucruri din cauza Globului de Aur decernat în ianuarie lui Woody Allen pentru întreaga carieră şi a nominalizărilor recente ale cineastului la premiile Oscar.

Dylan Farrow a fost adoptată de Mia Farrow şi de celebrul cineast american pe vremea când aceştia alcătuiau un cuplu, în anii 1980.

Acuzaţia de agresiune sexuală a fost formulată pentru prima dată în 1992, când actriţa şi regizorul erau angajaţi într-o luptă judiciară feroce pentru tutela celor trei copii ai lor.

Actriţa Mia Farrow, în vârstă de 68 de ani, care a apărut în peste zece filme regizate de Woody Allen, a pus capăt, în 1992, unei relaţii de 12 ani cu regizorul american, în urma descoperirii relaţiei pe care cineastul o avea cu Soon-Yi Previn (fiica adoptată de Mia Farrow şi André Previn), cu care acesta s-a căsătorit ulterior, în 1997.

Woody Allen a realizat peste 48 de filme într-o carieră de 58 de ani şi este cunoscut pentru personajele sale nevrotice şi comice, devenite o veritabilă marcă personală şi care sunt adeseori interpretate chiar de el.

Cineastul american a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986 pentru filmul "Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters" şi acelaşi premiu pentru filmul "Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris" din 2011.

Pentru filmul "Annie Hall", din 1978, Woody Allen a fost recompensat cu două premii Oscar – la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun scenariu original".

Cel mai recent film al acestuia, "Blue Jasmine", a primit pe 16 ianuarie trei nominalizări la premiile Oscar, iar Woody Allen, autor a peste 40 de filme care i-au adus deja patru premii Oscar, a primit în luna ianuarie şi un Glob de Aur special pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici