Wyclef Jean luptă împotriva foametei în Haiti

Cântăreţul de hip hop Wyclef Jean a sosit, miercuri seara, la Port-au-Prince pentru a lansa o campanie de ajutorare pentru Haiti, "Împreună pentru Haiti", cu sprijinul Programului Alimentar Mondial (PAM), al Fundaţiei panamericane şi al unei companii de telefonie mobilă.

45 afișări
Imaginea articolului Wyclef Jean luptă împotriva foametei în Haiti

Wyclef Jean luptă împotriva foametei în Haiti (Imagine: Mediafax/AFP)

Starul haitiano-american a venit însoţit de mai mulţi oameni de afaceri. "Am venit cu prieteni care mă vor ajuta să-mi realizez misiunea, aceea de a colecta în şase luni suma de 48 de milioane de dolari pentru ajutoare alimentare, pentru crearea de locuri de muncă şi pentru susţinerea agriculturii", a spus Wyclef Jean, care a lansat deja o fundaţie, Yélé Haïti, ce are ca scop ajutorarea ţării lui natale.

"Vă rog, nu mă supăraţi, nu distrugeţi magazinele. Puteţi manifesta pentru a cere scăderea preţurilor la produse alimentare, însă nu distrugeţi", a spus Wyclef haitienilor.

Haiti, cea mai săracă ţară de pe continentul american, a cunoscut, la începutul lui aprilie, revolte ale foametei, care au avut ca rezultate numeroase victime.

"Criza alimentară este mondială, nu este vorba numai de Haiti, nu reacţionaţi ca animalele atacând magazinele şi incendiindu-le. Oamenii care văd asta nu au chef să mă ajute. Vă rog, nu reacţionaţi aşa", a insistat cântăreţul.

Wyclef Jean, care trebuie să distribuie ajutoare alimentare, joi, în suburbiile din nordul capitalei, a spus că va sprijini fermierii haitieni pentru a relansa producţia agricolă. "Nu aveţi ţară dacă abandonaţi pământul", a adăugat starul.

Starul haitian, care merge regulat în ţara sa natală în calitate de ambasador al bunăvoinţei, intenţionează să-şi prezinte proiectul în faţa unor instituţii internaţionale, dar şi a Congresului american, pentru a colecta fonduri.

"Nu există un avocat mai bun pentru cauza statului Haiti decât Wyclef. El oferă ţării sale timpul şi imaginea sa", a spus reprezentantul PAM în Haiti, Mamadou M'Baye.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici