Yoko Ono luptă împotriva autismului

Artista avangardistă Yoko Ono va dezvălui la începutul lunii aprilie, la sediul ONU de la New York, o frescă denumită "Promesse/Promisiune", cu ocazia celei de-a doua zile mondiale de luptă împotriva autismului, a anunţat asociaţia Autism Speaks.

26 afișări
Imaginea articolului Yoko Ono luptă împotriva autismului

Yoko Ono luptă împotriva autismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pictură murală, realizată de văduva lui John Lennon, va fi vândută la licitaţie, pe 2 aprilie, iar fondurile obţinute vor fi donate asociaţiei Autism Speaks.

Ziua mondială de luptă impotriva autismului (World Autism Awarness Day - WAAD) a fost înfiinţată de Adunarea Generală a ONU în decembrie 2007, cu scopul de a sensibiliza opinia publică mondială asupra acestei maladii şi pentru a insista asupra importanţei unui diagnostic şi a unui tratament timpuriu.

Autismul, care afectează zeci de milioane de persoane în lume, pare să se fi extins tot mai mult în ultimii 20 de ani, în ţările dezvoltate.

Născută în Tokyo în urmă cu 76 de ani dintr-o familie bogată de bancheri, Yoko Ono a crescut şi studiat în Japonia şi în Statele Unite, înainte de a deveni artistă conceptuală şi cântăreaţă. Yoko Ono este cunoscută pentru mariajul cu cofondatorul trupei Beatles, britanicul John Lennon, asasinat în New York, în decembrie 1980.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici