YouTube ar putea oferi utilizatorilor filme contra cost

YouTube se află în negocieri cu studiourile de la Hollywood pentru a încheia un parteneriat în urma căruia să furnizeze utilizatorilor lungmetraje contra cost, informează New York Times.

67 afișări
Imaginea articolului YouTube ar putea oferi utilizatorilor filme contra cost

YouTube ar putea oferi utilizatorilor filme contra cost (Imagine: Mediafax Foto)

Dacă acest parteneriat se va concretiza, profilul YouTube se va schimba radical, site-ul atrăgând până în prezent o audienţă masivă printr-o colecţie eclectică de clipuri video care pot fi accesate gratuit şi generând venituri doar din publicitate. Prin noua ofertă, YouTube ar putea intra în competiţie directă cu servicii ca Netflix, Amazon sau Apple, care permit utilizatorilor să cumpere sau să închirieze filme online.

YouTube este în discuţii cu Lionsgate Entertainment, Sony şi Warner Brothers pentru a a pune la dispoziţia utilizatorilor filme noi.

Oficialii YouTube nu au vrut să comenteze informaţia dar au menţionat într-o declaraţie de presă că "speră să-şi extindă atât parteneriatul cu studiourile de film, cât şi oferta de conţinut".

YouTube domină categoric segmentul de video sharing online. În luna iulie, utilizatorii din Statele Unite au vizionat aproape nouă miliarde de clipuri pe site, de zece ori mai mult decât volumul vizionat pe platforma competitorului direct, Viacom, potrivit datelor furnizate de comScore.

În încercarea de a atrage furnizori profesionişti de conţinut pentru a obţine profit, YouTube a anunţat în luna aprilie încheierea unui parteneriat cu Universal Music pentru a lansa un site intitulat Vevo, care va conţine videoclipuri muzicale. Compania Sony Music s-a alăturat proiectului Vevo, care încearcă să repete succesul site-ului Hulu, produsul unui parteneriat între NBC, Fox şi Disney, care oferă gratuit emisiuni de televiziune şi filme.

În ultimele luni, directorii Google, care deţin YouTube, au anunţat că datorită unor iniţiative de atragere a advertiserilor legate de clipuri profesionale, compania va deveni profitabilă.

În trecut, Google a taxat utilizatorii care descărcau conţinut prin Google Video. Dar la un an după ce a achiziţionat YouTube, Google a eliminat serviciul contra cost.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici