Zach Snyder va regiza următorul film din franciza "Superman"

Zach Snyder a fost desemnat să regizeze următorul film din franciza "Superman", produs de Christopher Nolan cu ajutorul Warner Bros. şi Legendary Pictures.

32 afișări
Imaginea articolului Zach Snyder va regiza următorul film din franciza "Superman"

Zach Snyder va regiza următorul film din franciza "Superman" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe lista regizorilor avuţi în vedere pentru acest proiect de Christopher Nolan şi directorii studiourilor Warner s-au aflat în ultimele luni Darren Aronofsky, Ben Affleck, Matt Reeves şi Tony Scott.

Chiar şi numele renumitului Robert Zemeckis, considerat o adevărată legendă la Hollywood, care în ultimii ani a preferat să se implice doar în producţii de animaţie, a fost reamintit de revistele americane de profil ca posibil candidat pentru a regiza noul film din seria "Superman".

Noul film din această franciză reprezintă una dintre priorităţile studiourilor Warner Bros., nu doar datorită beneficiilor pe care o astfel de peliculă le-ar aduce, ci din cauza faptului că filmul va trebui produs neapărat înainte de 2011, altfel studiourile vor pierde anumite drepturi de autor acordate de moştenitorii creatorilor francizei - Joe Shuster şi Jerry Seigel.

Christopher Nolan, regizorul care a reuşit să revitalizeze franciza "Batman", prin două lungmetraje ce s-au bucurat de mare succes de casă - "Batman Begins" (2005) şi "The Dark Knight" (2008) - s-a asociat cu David Goyer pentru a revitaliza şi franciza "Superman". În ciuda faptului că a avut încasări de 200 de milioane de dolari în America de Nord, cel mai recent film din această franciză, intitulat "Superman Returns" (2006), a fost considerat o mare dezamăgire.

Personajul Superman a fost descris timp de multe decenii ca fiind super-eroul ce are multe calităţi şi niciun defect, iar toate poveştile sale au fost prezentate în alb şi negru. Din punctul de vedere al unui anumit segment de public, eroul Superman nu este prea potrivit cu o epocă în care societatea actuală pare să prefere eroii cu morală ambiguă.

Zach Snyder a devenit unul dintre cineaştii preferaţi ai directorilor studiourilor Warner Bros. după ce a regizat suprinzătorul "300", o adaptare cinematografică a romanului de benzi desenate lansat de Frank Miller. A urmat "Watchmen", un alt lungmetraj de succes, şi va lansa "Sucker Punch" pe 25 martie 2011.

Zach Synder şi-a făcut debutul în domeniul producţiilor de animaţie, lansând recent pe marile ecrane nord-americane pelicula "Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole".

Primul film din franciza "Superman" a fost lansat pe marile ecrane în 1978, cu Christopher Reeves în rolul principal, şi a primit un premiu Oscar pentru efecte speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici