Zdob şi Zdub vine la Tuborg Green Fest

Formaţia basarabeană Zdob şi Zdub, una dintre cele mai cunoscute şi premiate trupe de etno-alternative din Europa, a fost confirmată pe afişul Tuborg Green Fest, alături de formaţii precum Guano Apes şi Chicane, informează producătorul evenimentului, Emagic.

58 afișări
Imaginea articolului Zdob şi Zdub vine la Tuborg Green Fest

Zdob şi Zdub vine la Tuborg Green Fest (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Înfiinţată în 1994, în Republica Moldova, trupa Zdob şi Zdub este renumită atât pentru hiturile "Videli noci", "Ţiganul şi O.Z.N", "Everybody In The Casa Mare", "Doina haiducului" şi "Bunica bate toba", cât şi pentru show-urile antrenante susţinute pe aceeaşi scenă cu Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine, Biohazard, Soulfly sau Emir Kusturica & No Smoking Orchestra.

După lansarea albumului de debut "Hardcore Moldovenesc", în 1996, membrii Zdob şi Zdub s-au depărtat de conceptul hardcore-ului american şi au început să includă în piesele lor instrumente populare, păstrând însă abordarea dură. În august 2000, Zdob şi Zdub au luat cu asalt festivalul Pepsi-Sziget, evoluând pe aceeaşi scenă cu nume precum Oasis, Suzanne Vega, Guano Apes, Lou Reed, Apollo 440, Bloodhound Gang sau Therapy?. În 2001, Zdob şi Zdub au lansat albumul "Agroromantica", urmat de turneul "Temporomantica", ce a culminat pe 31 ianuarie 2001 cu un concert alături de Emir Kusturica şi "The No Smoking Orchestra", la Moscova.

După ce au câştigat, în 2003, premiul "Best Video" în cadrul MTV Romanian Music Awards, pentru clipul "Doina Haiducului", de pe albumul "Ethnomecanica", Zdob şi Zdub au lansat în acelaşi an un nou material, "450 de OI", intens promovat în Europa Centrală şi de Est. În 2006, formaţia Zdob şi Zdub a fost invitată la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, Roskilde Festival, iar în 2007 trupa a concertat în cadrul primei ediţii a festivalului B'estfest.

Produs de Emagic, Tuborg Green Fest se va desfăşura în perioada 4-6 septembrie, în Parcul Izvor din Bucureşti, accesul publicului fiind gratuit. Alături de Zdob şi Zdub, line up-ul festivalului îi mai include pe Chicane şi Guano Apes, noi confirmări urmând a fi făcute publice în zilele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici