Zece scurtmetraje de animaţie, pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar 2010

Zece scurtmetraje de animaţie au intrat pe lista scurtă a nominalizărilor pentru ediţia 2010 a premiilor Oscar, cele cinci filme finaliste urmând să fie anunţate pe 2 februarie, informează Variety.com

66 afișări
Imaginea articolului Zece scurtmetraje de animaţie, pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar 2010

Zece scurtmetraje de animaţie, pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar 2010 (Captură video)

Cele 10 filme nominalizate sunt "The Cat Piano", de Eddie White şi Ari Gibson, "French Roast", de Fabrice O. Joubert, "Granny O'Grimm's Sleeping Beauty", de Nicky Phelan, "The Kinematograph", de Tomek Baginski, "The Lady and the Reaper (La Dama y la Muerte)", de Javier Recio Gracia, "Logorama", de Nicolas Schmerkin, "A Matter of Loaf and Death", de Nick Park, "Partly Cloudy", de Peter Sohn, "Runaway", de Cordell Barker, şi "Variete", de Roelof van den Bergh.

Înainte de nominalizarea celor 10 scurtmetraje de animaţie, pe lista lungă a nominalizărilor au intrat 37 de filme.

Cele cinci filme nominalizate pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie pentru cea de-a 82-a ediţie a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 2 februarie 2010.

Gala premiilor Oscar, decernate de Academia de film americană, este al doilea eveniment ca audienţă din Statele Unite ale Americii, după finala ligii profesioniste de fotbal american Super Bowl. Gala este urmărită în direct şi în alte 200 de ţări.

Totuşi, numărul telespectatorilor care urmăresc această gală s-a înscris, de mai mulţi ani, pe o curbă descendentă, din cauza numărului tot mai mare de ceremonii anuale care premiază actori şi filme, dar şi din alte motive. Ca urmare, organizatorii galei Oscarurilor au încercat să dinamizeze tot mai mult acest eveniment, în special pentru a-i atrage pe spectatorii tineri.

Gala premiilor Oscar 2010 va avea doi prezentatori principali - actorii Steve Martin şi Alec Baldwin - şi va avea loc pe 7 martie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

The Cat Piano

French Roast

Granny O'Grimm's Sleeping Beauty

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici