Ziua Independenţei SUA, sărbătorită la reşedinta ambasadorului Gitenstein - GALERIE FOTO

Exoticele insule Hawaii, locul de naştere al preşedintelui SUA Barack Obama, s-au mutat timp de câteva ore, luni seară, în curtea reşedinţei ambasadorului american, unde peste 2.500 de persoane au fost invitate să sărbătorească Ziua Independenţei.

333 afișări
Imaginea articolului Ziua Independenţei SUA, sărbătorită la reşedinta ambasadorului Gitenstein - GALERIE FOTO

Ziua Independenţei SUA, sărbătorită la reşedinta ambasadorului Gitenstein (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Tematica aleasă, deşi în contrast cu vremea înnorată de la Bucureşti, a constituit o bună sursă de inspiraţie pentru majoritatea invitaţilor, care au purtat cămăşi colorate şi, în cazul doamnelor, ţinute vaporoase, în culori vii.

Cu toţii au fost întâmpinaţi la sosire de tinere care le-au împărţit ghirlande în culorile steagului american - roşu, alb şi albastru.

VEZI GALERIA FOTO

Cei prezenţi au fost invitaţi în curtea reşedinţei, decorată cu steaguri americane, cu lampioane colorate, dar şi cu - atracţia serii - un vulcan artificial de mari dimensiuni, care a "erupt" sub forma a mii de baloane de săpun. Invitaţilor le-a fost pregătit un meniu hawaiian, fiind trataţi cu pizza hawaiiană, costiţe de porc, ruladă de pui, ciuperci umplute, salata hawaiiană, hotdog şi cornuri.

Punctul culminant al ceremoniei a fost reprezentat de aducerea unui tort imens în curtea reşedinţei ambasadorului, purtat de şase militari. Decorată cu drapelul american şi cu flori portocalii, prăjitura a fost tăiată cu o sabie de ambasadorul american. Moment prielnic pentru o ironie a preşedintelui Senatului, care a ţinut să remarce că este bine că acela care a tăiat tortul a fost diplomatul şi nu premierul. Premierul Boc a zâmbit fără veselie, dar nu a răspuns, astfel că ceremonia a putut continua, conform programului, cu o "erupţie" de confetti şi baloane de săpun a vulcanului hawaiian instalat pe pajiştea din curtea reşedinţei ambasadorului.

Relaxat, ambasadorul a renunţat la ţinuta oficială şi a îmbrăcat o cămaşă cu model "hawaiian", vorbind, fotografiindu-se şi dansând alături de invitaţii săi pe melodii americane interpretate de formaţia Juke Box.

După "Seara hawaiiană", mulţi dintre invitaţi au continuat să danseze, de această dată pe ritmuri de muzică populară românească, respectiv "Hora mea-i moldovenească".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici