Ziua Internaţională a Ştrumfilor, sărbătorită pe 25 iunie. Vezi ce evenimente se organizează - VIDEO

Ziua Internaţională a Ştrumfilor va fi sărbătorită pe 25 iunie, în mai multe oraşe din lume, prin evenimente la care participanţii sunt invitaţi să vină îmbrăcaţi în costume de ştrumfi pentru a stabili un nou record Guinness pentru "cea mai numeroasă adunare de oameni costumaţi în ştrumfi".

1929 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională a Ştrumfilor, sărbătorită pe 25 iunie. Vezi ce evenimente se organizează - VIDEO

Ziua Internaţională a Ştrumfilor, sărbătorită pe 25 iunie. Vezi ce evenimente se organizează (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat, sâmbătă, 25 iunie, când este celebrată ziua de naştere a creatorului ştrumfilor, Peyo - pseudonimul desenatorului belgian Pierre Culliford, născut pe 25 iunie 1928 -, Columbia Pictures şi Sony Pictures Animation vor organiza evenimente aniversare în toată lumea, care vor fi incluse în Ziua Internaţională a Ştrumfilor.

"Puţine personaje de film sunt atât de renumite ca ştrumfii - timp de peste 50 de ani, ei au fost nişte adevărate legende ale culturii populare, adorate de toate generaţiile. Creaţiile lui Peyo rezistă în timp şi de aceea se cuvine să sărbătorim Ziua Internaţională a Ştrumfilor chiar de ziua sa aniversară", a declarat Marc Weinstock, preşedintele de marketing internaţional al Sony Pictures.

Astfel, de Ziua Internaţională a Ştrumfilor, când lumea se bucură de petreceri în mai multe oraşe din lume, participanţii sunt invitaţi să vină la aceste evenimente îmbrăcaţi în costume de ştrumfi pentru a încerca să stabilească un nou record Guinness pentru "cea mai numeroasă adunare de oameni costumaţi în ştrumfi, pe o perioadă de 24 de ore".

Pentru stabilirea unui nou record Guinness omologat, evenimentele internaţionale trebuie să reunească peste 2.510 de ştrumfi. Observatorii de la Guinness World Record se vor afla în 12 oraşe din lume şi vor contoriza persoanele care vin la reuniune îmbrăcate în ştrumfi (bonetă albă de ştrumf, pantaloni şi pantofi albi, pielea pictată în albastru). Pe lângă faptul că participanţii sunt rugaţi să vină în costume de ştrumfi, organizatorii din toate spaţiile de desfăşurare a evenimentului vor pune la dispoziţia tuturor bonete de ştrumfi şi tricouri albastre.

Printre oraşele care participă la acţiunea de stabilire a noului record de Ziua Internaţională a Ştrumfilor se numără: Bruxelles (Belgia - ţara natală a lui Peyo); Atena (Grecia); Scheveningen (Haga), Olanda; Dublin (Irlanda); Mexico City (Mexic); Panama City (Panama); Varşovia (Polonia); Moscova (Rusia); Johannesburg (Africa de Sud); New York (SUA); Londra (Marea Britanie).

Evenimentele includ, printre altele, o aventură cu ştrumfii la Londra, când O2 va deveni "O-Blue", şi un eveniment de familie la "Smurf Street Blueport" (cunoscut şi sub numele de South Street Seaport) din New York. De asemenea, familia lui Peyo va participa la distracţia organizată în oraşul lor natal din Belgia.

Pe lângă aceste activităţi se vor desfăşura şi alte evenimente legate de Ziua Internaţională a Ştrumfilor, în alte locuri din lume.

În Spania, satul Júzcar, din provincia Malaga - unul dintre faimoasele oraşe albe ale Andaluziei, renumite pentru zidurile lor de un alb imaculat - va sărbători această zi vopsind în albastru toate clădirile din oraş.

De asemenea, Terasa Trocadero din Paris, amplasată vizavi de Turnul Eiffel, va fi populată de figurine ale ştrumfilor în "mărime naturală" (circa 20 cm).

Figurine reprezentându-i pe ştrumfi vor putea fi admirate şi în piaţa centrală din Reykjavik, Islanda, la aeroportul internaţional El Dorado din Bogotá, Columbia şi în zone circulate din Geneva sau Zurich, Elveţia.

În Taiwan, vestita Casă roşie va fi transformată în "Casa albastră", care va fi plină de figurine ale ştrumfilor.

La Copenhaga, Danemarca, sărbătoarea va avea loc în Grădinile Tivoli, la parcul de distracţii, unde participanţii vor dansa, se vor lăsa pictaţi pe faţă şi se vor amuza împreună.

La Los Angeles, în Palatul Santa Monica, se va organiza celebrarea zilei de naştere a lui Peyo cu multe activităţi caracteristice ştrumfilor.

Povestea ştrumfilor - creată de Peyo - a debutat în 1958, odată cu crearea unor cărţi de benzi desenate, care au fost ulterior transpuse atât pe marele, cât şi pe micul ecran. De-a lungul anilor, micile creaturi albastre au trecut dincolo de paginile cărţilor sau de marile şi micile ecrane. Ele au inspirat numeroase discuri şi CD-uri care s-au vândut în milioane de exemplare, întregi colecţii de figurine şi jucării şi numeroase alte produse. În total, peste 3.000 de produse derivate au fost create pe baza ştrumfilor, iar firme şi companii renumite şi-au transmis mesajele publicitare cu ajutorul ştrumfilor.

Recordul mondial pentru cel mai mare număr de oameni îmbrăcaţi în ştrumfi a fost doborât în luna iunie 2009, în Ţara Galilor, când 2.510 persoane s-au deghizat în ştrumfi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici