Elment kiadásokra a lakossági bevételek 87 százaléka 2016 utolsó negyedévében

Átlagosan, háztartásonként havi 2700 lejt tettek ki a tavalyi év utolsó negyedében a lakossági kiadások, ami egy főre több mint 1000 lejt jelent, és a bevételek 87,2 százalékát teszi ki – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) általpénteken nyilvánosságra hozott adatsorokból.

34 afișări
Imaginea articolului Elment kiadásokra a lakossági bevételek 87 százaléka 2016 utolsó negyedévében

Elment kiadásokra a lakossági bevételek 87 százaléka 2016 utolsó negyedévében

Az átlagos havi bevételek eközben háztartásonként 3085 lejt tettek ki, ami egy főre 1168 lejt jelent.

Ebből az összegből 2735 lej volt pénzbeni jövedelem (1035 lej/fő), amihez még 350 lejnyi (132 lej/fő) természetbeni jövedelem adódott hozzá.

A háztartások bevételeinek 58,4 százalékát a fizetések és az ahhoz kapcsolódó pénzösszegek jelentették, 22,5 százalék érkezett szociális segélyből, 2,2 százalékot tettek ki a mezőgazdasági jövedelmek tettek ki, a nem mezőgazdasági tevékenységből származó egyéni bevételek 2,4 százalékra rúgtak, különféle javak értékesítéséből a bevételek 1,5 százaléka származott.

Jelentős arányt, 11,3 százalékot tesznek ki a természetbeni jövedelmek is, 9,9 százalékot a saját termelésű mezőgazdasági termékek jelentettek.

Kiadások java része élelmiszerekre és nem élelmiszer jellegű fogyasztási cikkekre ment el, majd az adók és különféle hozzájárulások, illetve a háztartással kapcsolatos kiadások (állateledel, a háztartásban elvégzett munka kifizetése, vetőmag, állatorvosi szolgáltatás stb.) következnek. A részvények, kötvények vásárlása még mindig elenyésző szinten, alig 0,2 százalékos szinten áll.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici