Iliescu dezvăluie secretul longevităţii şi vigorii: "Gerovitalul organic" produs de el însuşi

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a dezvăluit, miercuri, femeilor social-democrate, membre ale PSD Sector 3, venite să îl felicite personal de ziua onomastică, secretul longevităţii şi vigorii sale: un "Gerovital organic", pe care îl produce singur.

174 afișări
Imaginea articolului Iliescu dezvăluie secretul longevităţii şi vigorii: "Gerovitalul organic" produs de el însuşi

Iliescu dezvăluie secretul longevităţii şi vigorii: "Gerovitalul organic" produs de el însuşi (Imagine: Mediafax Foto)

Secretul, pe care fostul şef de stat l-a păzit cu străşnicie vreme îndelungată, i-a fost smuls de un grup de femei social-democrate, care au apelat la o armă la fel de secretă: ele i-au intonat, la ureche, versuri celebre din cântece şi romanţe vechi, care aminteau de eternul sentiment al iubirii.

"Astăzi e ziua ta/ Zi frumoasă ca tine/ Ţi-am luat ghiocei/ Ca să-ţi murmure ei/ Cât de mult te iubesc", a răsunat primul refren, cântat de vocile feminine, urmat îndeaproape de un al doilea, mai sprinţar: "Ia mai toarnă un păhărel/ Să ne mai trezim niţel/ Sus paharul fiecare/ Hai noroc şi la mai mare".

Doamnele social-democrate nu s-au dat în lături nici de la fredonarea unui vers cu dedicaţie: "Ionel Ionelule/ Nu mai bea băiatule" şi au încheiat apoteotic, printr-un "Mulţi Ani Trăiască!".

"Cum se face că, în fiecare an când ne întâlnim, eu îmbătrânesc iar dumneavoastră întineriţi?", a deschis discuţia una dintre femeile social-democrate. "Cred că luaţi Gerovital", a continuat aceasta.

Preşedintele de onoare al PSD nu a rezistat şi a devoalat secretul. "Iau un Gerovital organic", a răspuns el. "E produs de Ana Aslan?", au întrebat, curioase, reprezentantului sexului frumos. "Îl produc singur", a dezvăluit fostul şef de stat şi cealaltă parte a secretului său.

Tot despre iubire i-a vorbit lui Ion Iliescu şi o altă simpatizantă.

"Vin de 20 de ani să-i spun «La mulţi ani» şi că îl iubesc. Îl cunosc de 20 de ani, de după Revoluţie", a spus ea jurnaliştilor, recunoscând totodată că şi pe Adrian Năstase îl iubeşte, cei doi, Ion Iliescu şi Adrian Năstase, fiind singurii pe care îi iubeşte din PSD.

Pe lângă grupul de femei social-democrate, care i-au smuls secretul longevităţii, Iliescu a fost felicitat, miercuri, de ziua onomastică, de sute de simpatizanţi, care i-au adus cadouri diverse, de la cărţi la torturi de ciocolată, de la buchete imense de trandafiri CD-uri cu muzică de Brahms, de la tablouri la sticle cu vinuri franţuzeşti, albe.

Iliescu a primit toate cadourile cu un zâmbet caracteristic.

El a spus jurnaliştilor că îşi doreşte pentru sine, în 2009, sănătate, pentru că, "în rest vin toate". Partidului i-a urat să nu-şi piardă firea şi identitatea, adăugând că nu va pregeta să dea sfaturi şi sugestii atunci când i se vor cere.

"Mi-au repugnat întotdeauna obsesiile unora de a se căţăra pe crengile funcţiilor publice. Astea-s trecătoare. Un om, dacă are valoare, rămâne în amintirea contemporanilor prin ceea ce face bun, indiferent de funcţia pe care se află. Om să rămâi. Eu apreciam valoarea cuvintelor cântecului popular maramureşean: «Să fii mare nu-i mirare/ Să fii om e lucru mare». La care teleormănenii adăugau: «Să fii om e lucru mare/ Să fii domn e o-ntâmplare». Asta e filosofia fundamentală de viaţă a poporului nostru şi trebuie să ştim să ne hrănim din ea ca să rămânem oameni înainte de toate. În rest...", le-a împărtăşit Iliescu jurnaliştilor din experienţa sa de viaţă.

Faptul că sute de perosane vin an de an pentru a-l felicita de ziua onomastică reprezintă pentru fostul şef de stat "singura satisfacţie" pe care i-o oferă viaţa, el apreciind că păstrează un ecou "reciproc" în sufletele şi minţile oamenilor.

Printre cei care au venit personal să îl felicite pe Ion Iliescu de ziua onomastică s-au numărat fostul premier Adrian Năstase, care i-a dăruit o carte cu imagini, reprezentând "o lume mai calmă şi mai liniştită", respectiv stampele lui Hiroshige. "Sunt absolut superbe, o să vă facă plăcere", l-a asigurat Năstase pe Iliescu.

De asemenea, Nicolae Văcăroiu, Sorin Oprescu, Cristian Diaconescu, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea,Titus Corlăţean, Victor Ponta, Marian Săniuţă, Cristi Iliescu, Cristian Dumitrescu, Răzvan Theodorescu, Răzvan Ionescu, Marian Vanghelie, Aura Vasile, Rodica Nassar, Bogdan Georgescu s-au numărat printre cei care l-au vizitat şi felicitat pe Iliescu.

Printre cei care au venit personal la Iliescu s-a numărat şi vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, care l-a invitat pe fostul şef de stat la Olteniţa, locul unde acesta s-a născut.

"Hai (la Olteniţa, n.r.) că mai avem câte ceva de făcut. Ne întâlnim săptămâna viitoare că oricum trebuie să mai povestim şi mergem împreună", i-a spus Norica Nicolai lui Iliescu, după ce l-a felicitat.

(Material relizat de Liviu Dădăcuş; liviu.dadacus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici