Întâlnire Ponta-Vanghelie la restaurant în Bruxelles. Nu s-au discutat subiecte delicate în PSD

Victor Ponta şi Marian Vanghelie s-au întâlnit, într-un cerc mai larg, într-un restaurant din Bruxelles, joi seară, amândoi evitând subiectele delicate legate de PSD.

737 afișări
Imaginea articolului Întâlnire Ponta-Vanghelie la restaurant în Bruxelles. Nu s-au discutat subiecte delicate în PSD

Marian Vanghelie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întâlnirea dintre Ponta şi Vanghelie a avut loc într-un restaurant din centrul Bruxelles-ului, unde era programată o cină între preşedintele PSD, câţiva dintre europarlamentarii partidului şi jurnaliştii români care îl însoţeau pe Ponta.

Staff-ul preşedintelui PSD rezervase două mese în acest scop, fiind prezenţi şi europarlamentarii Cătălin Ivan, Rovana Plumb, Adriana Ţicău, Corina Creţu, Viorica Dăncilă, Ioan Enciu.

Jurnaliştii români care urmează să asiste vineri la congresul Partidului Socialiştilor Europeni au ajuns cu alt zbor decât Ponta la Bruxelles, cu câteva ore mai devreme, şi s-au întâlnit, la hotelul unde erau cazaţi, cu Marian Vanghelie, Aura Vasile, Doru Giugula şi câţiva dintre consilierii municipali PSD.

Vanghelie se afla la Bruxelles de două zile, o parte a jurnaliştilor care aflaseră de deplasarea acestuia în Capitala Belgiei speculând că s-ar discuta despre o eventuală demisie din PSD, după excluderea lui Mircea Geoană.

La întrebările jurnaliştilor, apropiaţii lui Vanghelie au invocat faptul că deplasarea la Bruxelles a avut ca scop schimbul de experienţă cu mai mulţi primari din Belgia.

Seara, Vanghelie a sosit la restaurantul în care se afla Ponta la o oră după acesta, creând impresia că vrea să prevină speculaţiile că, aflat în acelaşi oraş cu liderul PSD, ar evita o întâlnire cu acesta.

În timpul discuţiilor, cei doi au evitat subiectele delicate din PSD. Ponta a adus în discuţie excluderea lui Geoană şi discursul acestuia din Comitetul Executiv, Vanghelie nelăsându-se provocat, dând răspusuri neutre - nici în apărarea lui Geoană, nici critice.

Situaţia din PSD Bucureşti sau nemulţumirile unor membri PSD după excluderea lui Geoană nu au fost aduse în discuţie de niciunul dintre cei doi, atât Ponta, cât şi Vanghelie părând mai degrabă preocupaţi să creeze aparenţa că pot trece peste o întâlnire pe care niciunul nu şi-a dorit-o.

Rezervele bine cunoscute ale lui Ponta faţă de Vanghelie au fost evidente din atitudinea distantă abordată, cu braţele încrucişate în timpul discuţiilor.

În timpul întâlnirii, Ponta a citit la un moment dat de pe tabletă ştirea apărută în ţară despre presupusul subiect al discuţiilor, întrebându-i ironic pe Marian Vanghelie şi pe Ion Enciu dacă ei sunt sursa informaţiei.

Întâlnirea s-a terminat aproape de miezul nopţii, Ponta şi Vanghelie despărţindu-se la ieşirea din restaurant, după ce s-au ţinut reciproc sub observaţie mai bine de o oră.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Bruxelles, Florin Ciolac; florin.ciolac@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici