Antreprenorul Dragoş Petrescu: „Suntem la capătul puterilor! 400.000 de angajaţi din industria HoReCa îşi pot pierde slujbele. Cei 600 de infectaţi nu vin din restaurante şi din zona restaurantelor”

  • Dragoş Petrescu susţine că, de când a început epidemia, restaurantele au fost găsite ,,ţapi ispăşitori", industria ospitalităţii fiind cea mai lovită de restricţiile guvernanţilor.
  • Antreprenorul din domeniul HoReCa explică însă că, repercusiunile deciziilor guvernanţilor de a ţine restaurantele închise la interior au un impact dezastruos: 400.000 de angajaţi din această industrie care îşi pot pierde slujbele!
  • Dragoş Petrescu susţine că închiderea restaurantelor este doar un motiv care poate folosi guvernanţilor, dar nu reprezintă cauza pentru care astăzi România are mai mulţi infectaţi.
25508 afișări
Invitat în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, Dragoş Petrescu, antreprenor în domeniul HoReCa, vorbeşte despre situaţia grea a restaurantelor, rămase închise de aproape patru luni, de la izbucnirea epidemiei de COVID-19.
 
Invitatul lui Marius Tucă susţine că în toată această perioadă a fost desconsiderată forţa domeniului hotelier, restaurantele fiind găsite un fel de ,,ţap ispăşitor", deşi în domeniul HoReCa nu au fost depistate focare de infecţie.
 
Totodată, Dragoş Petrescu explică şi faptul că 400.000 de angajaţi din industria HoReCa îşi pot pierde slujbele, urmare a deciziilor guvernanţilor de a ţine în continuare restaurantele închise la interior, iar industria ospitalităţii stă pe un butoi cu pulbere, fără mari speranţe de redresare, ţinând cont de contextul actual.
 
Dragoş Petrescu: ,,În domeniul HoReCa nu au fost depistate focare de infecţii"
 
„Marius Tucă: Ţi s-a reproşat industriei că teresele restaurantelor, hotelurilor, ar fi fost în această perioadă focare pentru raspândirea COVID?
 
Dragoş Petrescu: Noi am dovedit la nivel naţional că în general am respectat regulile. În domeniul HoReCa nu au fost depistate focare de infecţie.Au fost nişte zone, foarte mediatizate, cărora li s-a crescut importanţa în mod fals, adică litoral şi 1-2 operatori în Parcul Herăstrău, care nu au respectat regulile, dar nu putem ţine o ţară întreagă în loc pentru aceste excepţii. (...) Trebuie să impunem legea, şi statul român poate să facă asta."
 
Dragoş Petrescu: ,,În fiecare zi atenţionez guvernul să nu-şi bată joc de această industrie!"
 
„Da, şi vreau să fie clar, în fiecare zi atenţionez guvernul să nu-şi bată joc de această industrie. Cei 600 de infectaţi nu vin din restaurante şi din zona restaurantelor. Zona de restaurant şi închiderea restaurantelor sunt doar un motiv care poate folosi guvernanţilor, dar nu este cauza pentru care România are astăzi mai mulţi infectaţi. Noi am fost găsiţi ţapi ispăşitori, aşa că suntem pe un butoi de pulbere. Sunt 400.000 de angajaţi în această industrie care îşi pot pierde slujbele şi nu se justifică blocarea industriei. Nu mai găsim audienţă în cadrul Guvernului şi sper să revină la sentimente mai bune."
 
Dragoş Petrescu: „În aceste zile ar trebui să se ia o decizie asupra restaurantelor!"
 
 
„Din păcate, a fost desconsiderată această forţă a sectorului ospitalier şi a fost diminuat impactul pe care il are în economie, însă rezultatul şi realitatea este că noi suntem la capătul puterilor şi e posibil ca jumătate din industrie să fie pusă pe butuci şi să se închidă definitiv."
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici