Preotul Constantin Necula, la ”Marius Tucă Show”: Nu avem liderul de care este nevoie, fiecare are câte o schijă de lider în el

  • Părintele Constantin Necula a mulţumit românilor care au respectat regulile impuse de stat
  • Acesta susţine că scandalurile mediatizate în ultimul timp nu au făcut decât să îi responsabilizeze pe români
1468 afișări

Marius Tucă: Când se deschid bisericile?

Constantin Necula: Mai întâi, vreau să mulţumesc românilor care au respectat părerea statului. Nu îmi pare rău ca am respectat legile statului, prefer să mor pentru poporul meu, nu împotriva lui.

Marius Tucă: A fost un gest de responsabilitate să le spui oamenilor să stea acasă.

Constantin Necula:  Am simţit poliţia şi jandarmeria aproape de noi, au fost parte integrantă în misiunea noastră. Scandalurile din presă ne-au făcut doar să ne responsabilizăm şi mai tare.

Marius Tucă: Acel protocol (cu MAI n.r.) le-a dat apă la moară multora.

Constantin Necula: Nu putem funcţiona fără un protocol. Toate cultele au un protocol.

În Serbia a fost mai greu ca la noi: au închis toate bisericile. În Bulgaria nu prea merg oamenii la biserică din păcate. Degeaba au avut bisericile deschise.

Statul român nu ar fi existat fără biserica română. Biserica a fost salvată de conştiinţa ierarhiei, spre deosebire de spitalele din Romania, de exemplu, unde s-a produs haos.

Eu, ca om, după această înviere mă simt mai împlinit. Bisericile nu au fost închise niciodată, duhul sfânt intră pe sus pe acolo ca şi lumina sfântă. Zilele acestea, mi-a scris un copil: înainte nu voiam să mergem la şcoală, acum ne este dor să ne întoarcem la şcoală. 

Marius Tucă: Când credeţi că se vor deschide bisericile?

Constantin Necula: Când se va da lege, cand se vor ridica restricţiile.

Marius Tucă: Mulţi politicieni refuză să fie vocali cu privire la redeschiderea bisericilor.

Constantin Necula: Sunt mai interesaţi de voturi. Cred că nedeschiderea bisericilor este un exemplu de răbdare a credincioşilor. Învierea este un exercitiu de libertate.

Admir fermitatea cu care am fost noi paziţi de noi înşine, modul în care ne-au ţinut departe de noi este admirabil.

Marius Tucă: Avem însă de-a face cu această ipocrizie a politicienilor, care nu au scos un cuvânt despre redeschiderea bisericilor.

Constantin Necula: Efortul meu de a trece peste acest Paşte a fost destul de greu. Îmi vine să mă pun în genunchi şi să îi rog să nu mai sperie lumea.

Odată cu politizarea, omul îşi pierde calităţile de lider. Nu avem liderul de care avem nevoie, fiecare are câte o schijă de lider în el.  

Pe de altă parte, publicitatea şi băncile dictează oamenilor idei care nasc ura şi de care trebuie să ne detaşăm. 

Sunt oameni de la ONG-uri care nu erau foarte evlavioşi, şi în aceste momente au lucrat împreună cu Biserica.

Marius Tucă: Eu cred ca este si foarte multă răutate gratuită împotriva bisericii.

Constantin Necula: Aceşti oameni (care critică biserica n.r.) au probleme de sănănate. De exemplu, educaţia sexuală în şcoli: odată ce am avut susţinere de la Biserica Catolică, s-au stins imediat toate acuzaţiile. Şi eu cred că trebuie făcută educaţie sexuală în şcoli, dar nu aşa, este prea agresiv. Actuala curriculă conţine părţi despre LGBT, şi nu suntem de acord.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici