A plouat în 24 de ore cât într-o lună. 58 de localităţi au fost inundate

  • Judeţul Caraş Severin este cel mai afectat de inundaţii, după ce în ultimele 24 de ore cantitatea de apă a depăşit 100 litri pe metru pătrat.
  • Pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei în 25 de case şi peste 400 de curţi.
  • Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rea şi pentru weekend, în toată ţara.
958 afișări
Imaginea articolului A plouat în 24 de ore cât într-o lună. 58 de localităţi au fost inundate

58 de localităţi au fost inundate de apă

Codul Roşu din ultimele 24 de ore a afectat aproape toată ţara. 16 judeţe au fost grav afectate de ploile torenţiale.

În judeţul Caraş Severin, meteorologii spun că a plouat în 24 de ore cât într-o lună, iar apa a depăşit 100 de litri pe metru pătrat. Tot aici, 20 de persoane, printre care şi 12 copii, izolate de viitură, au fost evacuate din locuinţe cu un elicopter. Alte 50 de persoane din 5 localităţi au fost şi ele salvate din calea furtunii.

În localităţile Obreja şi Ciuta din judeţul Caraş Severin, pompierii intervin şi acum, la momentul transmiterii ştirii. Oamenii din zonă sunt disperaţi. Dacă ploile vor continua, este riscul ca digul de protecţie pe râul Bistra să se rupă. Autorităţile au luat deja măsuri de evacuare a 500 de persoane, daca va fi cazul.

Viitura puternică a măturat totul în cale şi în judeţul Timiş, unde zeci de case, curţi şi drumuri au fost inundate. Şi aici opt persoane surprinse de apă au fost evacuate.

Şi în judeţele Maramureş şi Cluj, pompierii au intervenit toată noaptea cu motopompe ca să scoată apa din casele, gospodăriile şi grădinile oamenilor.

Începând de vineri şi până duminică dimineaţă, meteorologii anunţă că toată România este sub Cod Galben de grindină, descărcări electrice, averse torenţiale şi vijelii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici