Alertă la munte, în următoarele două zile. Avertismentul meteorologilor: Risc însemnat de avalanşe

  • Meteorologii anunţă că în masivele Făgăraş şi Bucegi riscul de avalanşă este însemnat duminică şi luni.
  • În Munţii Parâng-Şureanu, Ţarcu-Godeanu, Iezer şi Călimani-Bistriţei-Ceahlău riscul este moderat.
880 afișări
Imaginea articolului Alertă la munte, în următoarele două zile. Avertismentul meteorologilor: Risc însemnat de avalanşe

Potrivit ANM, în Făgăraş şi Bucegi, la peste 1800 m, se pot declanşa avalanşe de dimensiuni mici sau medii, prin ruperea plăcilor de vânt sau în zonele adăpostite cu acumulări mai importante de zăpadă, îndeosebi pe pantele mai înclinate. Sub 1800 m, pe fondul temperaturilor ridicate şi al precipitaţiilor lichide din zilele următoare, există un risc spontan de declanşare al unor avalanşe de dimensiuni mici.

Riscul de producere a avalanşelor este însemnat în Făgăraş şi Bucegi.

Meteorologii avertizează că un risc moderat de producere a avalanşelor este şi în Munţii Parâng-Şureanu, Ţarcu-Godeanu, Iezer şi Călimani-Bistriţei-Ceahlău: „La supraîncărcări se pot declanşa avalanşe de mici dimensiuni, îndeosebi în zonele adăpostite cu acumulări mai importante de zăpadă sau prin ruperea plăcilor de vânt de la peste 1800 m, iar în cazuri izolate se pot semnala curgeri şi avalanşe de topire în etajul altitudinal 1500-1800 m, pe pantele mai înclinate”.

Buletinul meteorologilor este valabil de sâmbătă, de la ora 20.00, până luni, la ora 20.00.

Meteorologii anunţă pentru zonele de munte vânt puternic la altitudini mari şi ninsori moderate cantitativ în zona înaltă din Carpaţii Meridionali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici