Alertă METEO. Primul Cod roşu de caniculă din această vară. Temperaturile vor ajunge la 41 de grade Celsius

  • ANM a emis miercuri dimineaţă o avertizare meteo Cod roşu de caniculă, valabilă în şapte judeţe din vestul ţării.
  • În urmă cu o zi, meteorologii anunţau primul cod portocaliu din această vară.
4298 afișări
Imaginea articolului Alertă METEO. Primul Cod roşu de caniculă din această vară. Temperaturile vor ajunge la 41 de grade Celsius

Cod roşu de caniculă în 7 judeţe. Temperaturile vor ajunge la 41 de grade Celsius

Avertizarea cod roşu de caniculă vizează temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat în zilele de 24 şi 25 iunie.

Zonele afectate sunt judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş.

Codul roşu de caniculă.

Joi şi vineri (24 şi 25 iunie) în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

Acestea vor fi cuprinse între 39 şi 41 de grade, iar în nord-vest între 35 şi 38 de grade. În cursul nopţii valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade.

 

11 judeţe sub cod portocaliu de caniculă. Cod galben în restul ţării

 

De asemenea, joi şi vineri, Oltenia şi cea mai mare parte a Transilvaniei se va afla sub o avertizare cod portocaliu de caniculă.

Astfel, în sud-vestul şi centrul ţării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 şi 39 de grade în Oltenia şi între 35…37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade.

În acelaşi interval, ANM precizează că valul de căldură va cuprinde toată ţara, iar disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Muntenia, Dobrogea, Moldova şi estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 şi 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

ANM precizează că, în zonele montane şi pe arii mai restrânse în restul ţării, mai ales după-amiaza şi seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici