Alerte meteo de vreme rea. ANM a emis mai multe Coduri galbene de ninsori, ploi şi polei

Meteorologii au emis, luni, o informare de ploi, ninsori şi polei, dar şi trei Coduri galbene. Alertele anunţă ninsori, ploi şi polei în 5 judeţe până marţi dimineaţă.

8939 afișări
Imaginea articolului Alerte meteo de vreme rea. ANM a emis mai multe Coduri galbene de ninsori, ploi şi polei

Alerte meteo de vreme rea. ANM a emis mai multe Coduri galbene de ninsori, ploi şi polei

În intervalul luni ora 10:00 – marţi ora 8:00 este în vigoare o informare meteo de precipitaţii moderate cantitativ şi polei, în cea mai mare parte a ţării, local moderate cantitativ.

În zona montană înaltă şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est şi izolat în restul teritoriului.

O alertă Cod galben anunţă, luni între orele 10:00 – 22:00, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri, ninsori şi un strat nou de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 60…70 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

O altă alertă, tot Cod galben, anunţă că, de luni ora 13:00 până marţi ora 8:00, pentru cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei şi zona Carpaţilor Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Ultima avertizare Cod galben, în vigoare de luni ora 17:00 – marţi ora 8:00, în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi şi în cea mai mare parte a judeţului Tulcea precipitaţii slabe sub formă de ploaie şi lapoviţă, care local vor determina depuneri de polei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici