ANM a emis mai multe avertizări Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic

ANM a emis duminică dimineaţă trei avertizări Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic.

1468 afișări
Imaginea articolului ANM a emis mai multe avertizări Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic

ANM a emis mai multe avertizări Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic

Un Cod galben a fost emis pentru intervalul 20 noiembrie, ora 10 – 21 noiembrie, ora 10, perioadă în care va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25...35 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp. Temporar va ploua şi în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15...20 l/mp, iar în Dobrogea şi Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Un al doilea cod galben, pentru 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18, vizează ninsori moderate cantitativ. Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali, precum şi în Carpaţii Orientali şi în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm. În zona deluroasă şi montană a Moldovei, precum şi în Carpaţii de Curbură trecător vor fi şi precipitaţii mixte şi izolat se va depune polei.

Al treilea cod galben, pentru perioada 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18, priveştte intensificări ale vântului în sudul Olteniei şi în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55...60 km/h şi izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Local şi temporar vor mai fi intensificări ale vântului şi în Muntenia şi Moldova, cu viteze în general de 45...55 km/h.

În zona municipiului Bucureşti temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice. Cantităţile de apă acumulate vor fi în medie de 20...30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 40...45 km/h). Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 5...7 grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici