ANM anunţă vânt slab în judeţul Ilfov: Care va fi evoluţia norului de fum din Periş

  • Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă, miercuri dimineaţa, referitor la evoluţia norului de fum din zona Periş, că circulaţia aerului va fi relativ slabă
  • Se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest
  • Ministrul Mediului, Costel Alexe, a explicat, miercuri dimineaţa, că mirosul urât provine de la un incendiu de vegetaţie
1476 afișări
Imaginea articolului ANM anunţă vânt slab în judeţul Ilfov: Care va fi evoluţia norului de fum din Periş

Sursa: ISU Bucureşti Ilfov

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Periş, jud. Ilfov – mun. Bucureşti se apreciază că în cursul acestei zile circulaţia aerului va fi relativ slabă (sub 20 km/h) şi se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest, astfel că evoluţia norului de fum va fi de relativă staţionare şi dispersie, apoi de deplasare uşoară către vest-sud-vest. În intervalul menţionat, în zona de interes cerul va fi senin”, anunţă sursa citată.

Mai mulţi locuitori din zona de Nord a Bucureştiului au reclamat că simt un miros puternic de cauciuc ars şi că aerul este irespirabil.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a explicat, miercuri dimineaţa, că mirosul urât provine de la un incendiu de vegetaţie care are loc pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca.

„Nu miroase a cauciuc ars sau a plastic, ci mai degrabă avem un incediu de vegetaţie. În urma incendierii unei suprafeţe semnificative de vegetaţie în zona Periş din judeţul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi generează mirosuri specifice, fum înecăcios , resimţit de locuitorii din vecinătate şi de noi cei din Bucureşti, ca urmare a vitezei vântului. Echipele Gărzii de Mediu şi APM-ul sunt pe teren, în Nordul Capitalei pentru agestiona situaţia şi a evalua impactul incendiului de vegetaţie. Cel mai puternic se resimte în Corbeanca, Buftea, Otopeni. În această dimineaţă am avut discuţii cu cei de la ISU, care sunt pe teren şi în datoriria cărora este stingerea acestui incendiu”, a explucat Costel Alexe, la Digi 24 TV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici