METEO Precipitaţii mixte, polei şi vânt. La munte va ninge

ANM a emis vineri o informare meteo de precipitaţii mixte, polei şi vânt, valabilă în centrul, sudul şi estul ţării de vineri ora 18.00 până sâmbătă, ora 10.00. La munte se anunţă ninsori şi rafale de 70 kilometri pe oră.

372 afișări
Imaginea articolului METEO Precipitaţii mixte, polei şi vânt. La munte va ninge

Avertizare METEO. Precipitaţii mixte, polei şi vânt. La munte va ninge

În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă şi local se va depune polei, îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării, precum şi la munte, la altitudini mai mici de 1400 m, determinând, parţial, topirea stratului de zăpadă existent.

Cantităţile de apă vor depăşi, local, 15...20 l/mp, cu precădere în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

În zona montană înaltă, mai ales la peste 1700 m, va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 60...70 km/h, spulberând zăpada.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în seara zilei de duminică, precum şi în noaptea de duminică spre luni în regiunile estice, sud-estice şi centrale, precum şi la munte, iar în prima parte a zilei de luni mai ales în nord-estul teritoriului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici