Condiţii meteo severe în România. Trei avertizări noi de ninsori puternice şi viscol

Admnistraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă trei alerte noi de vreme rea, începând de sâmbătă seara până luni la ora 15.00. Meteorologii au menţinut, totodată, o alertă de ploi puternice la munte, ninsori şi viscol.

1897 afișări
Imaginea articolului Condiţii meteo severe în România. Trei avertizări noi de ninsori puternice şi viscol

Condiţii meteo severe în România. Trei avertizări noi de ninsori puternice şi viscol

Prima avertizare nouă de Cod galben va fi în vigoare de sâmbătă de la ora ora 23.00 până duminică la ora 18.00 şi anunţă ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă consistent.

Va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali, precum şi la altitudini mai mari de 1700 m în Carpaţii Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h şi viscol.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile şi vor fi depuneri de polei.

A doua alertă, în vigoare în intervalul sâmbătă ora 23.00 – duminică ora 18.00, anunţă ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă consistent în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava şi Neamţ.

În judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava şi Neamţ vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă în medie de 10...12 cm.

În Banat, Crişana, Maramureş şi restul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte, moderate cantitativ.

În regiunile sudice şi sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza şi seara zilei de duminică (26 februarie), ploile vor avea caracter de aversă şi pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice.

Cea de-a treia avertizare Cod galben vizează Banatul, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei, unde va ninge şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 şi 20 cm. Alerta va fi în vigoare de duminică ora 18.00 până luni la ora 15.00.

De asemenea, ANM a menţinut avertizarea Cod galben în vigoare până sâmbătă ora 16.00. Potrivit acesteia, în Crişana şi local în Banat, Maramureş şi nordul Transilvaniei, precum şi la altitudini sub 1500 m în zona Carpaţilor Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 25...40 l/mp, iar izolat vor depăşi 50...60 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de peste 90...100 km/h şi va fi viscol.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70...80 km/h, spulberând zăpada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici