Florida se pregăteşte să întâmpine 17 uragane. Sfaturile date de autorităţi

  • Furtunile sunt tipice acestui sezon în sud-estul Statelor Unite.
  • Acestea se vor dezvolta între iunie şi sfârşitul lunii noiembrie.
  • Prima se numeşte Arlene şi a afectat deja Golful Mexic.
  • Fiecare taifun a primit un nume.
401 afișări
Imaginea articolului Florida se pregăteşte să întâmpine 17 uragane. Sfaturile date de autorităţi

Florida se pregăteşte să întâmpine 17 uragane. Sfaturile date de autorităţi

Statele de pe coasta de Est se pregătesc pentru uragane. La New Orleans, autorităţile au emis un mesaj către cetăţeni „să se pregătească”, în timp ce Florida a decis să elimine taxele pe unele produse care vor deveni valoroase în caz de urgenţă precum baterii, radiouri, generatoare, săpun şi produse dedicate animalelor.

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică a proiectat un sezon „aproape normal” de furtuni şi uragane, care începe acum şi se încheie pe 30 noiembrie şi se aşteaptă la 12 până la 70 furtuni. Un ciclon tropical este considerat un vârtej de nori şi tunete care devine furtună tropicală atunci când atinge sau depăşeşte viteza de 62 de kilometri pe oră.

Din cele 17 furtuni, nouă ar putea deveni uragane, cu vânturi care depăşesc 100 de kilometri pe oră şi capabile să smulgă copacii şi să măture casele clasice din lemn. Divizia de management al urgenţelor din Florida a sfătuit populaţia să adopte un „plan de urgenţă” pentru familie şi pentru activităţi economice.

Don, Emily, Gert...

De asemenea, sunt sfătuiţi să pună deoparte hrană şi truse de supravieţuire, achiziţionând provizii de hrană şi apă, lanterne, baterii şi medicamente. Zonele de evacuare au fost indicate în prealabil în cazul unor uragane deosebit de violente.

Maşinile trebuie păstrate întotdeauna cu rezervorul plin, iar vehiculele electrice încărcate între 50 şi 80%, procent considerat suficient pentru o călătorie lungă pentru a ajunge în zonele de evacuare şi de colectare.

Cetăţenii au fost rugaţi să fie pregătiţi să ajute vecinii aflaţi în nevoie. Acest scenariu de film apocaliptic este de fapt destul de comun în Statele Unite: odată cu sosirea lunii iunie intrăm în sezonul uraganelor, care durează în medie şase luni şi lasă prăpăd peste tot.

Până şi numele furtunilor tropicale au fost deja alese: americanii vor trebui probabil să se obişnuiască să audă despre Arlene, care de fapt a lovit deja în Golful Mexic, inaugurând sezonul, Bret, Cindy, Don, Emily, Franklin, Gert şi mulţi alţii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici