METEO, #azi, 21 octombrie: Vremea caldă mai e doar azi. De mâine se răceşte

Vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii octombrie în aproape toatã ţara. Cerul va fi mai mult senin, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 şi 28 de grade.

331 afişări
Imaginea articolului METEO, #azi, 21 octombrie: Vremea caldă mai e doar azi. De mâine se răceşte

Vremea caldă mai e doar azi. De mâine se răceşte

BANAT

Cu uşoare variaţii de la o zi la alta, intervalul 14 –21 octombrie va fi caracterizat de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, înregistrându-se valori medii cuprinse între 24 şi 26 de grade. Ulterior datei de 21 octombrie,vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca maximele să scadă de la 24 de grade în medie, spre valori în jurul a 18 grade spre sfârşitul intervalului de prognoză(în perioada 24 –27 octombrie), valori normale pentru această perioadădin an.În intervalul 14 –22 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmând să se înregistreze valori cuprinse între 10 şi 12 grade în medie. Ulterior datei de 22 octombrie, temperaturile minime vor scădea treptat, astfel că în ultimele zile de prognoză(în intervalul 24 -27 octombrie) se vor atinge în medie 8 grade.Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 21 octombrie.

CRIŞANA

În prima săptămână de prognoză, variaţiile de la o zi la altavor fi în generalnesemnificative,urmând a se înregistra,în medie,temperaturi cu mult peste cele normale,între 24 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în primele zile(14 , 15 şi 16 octombrie). Ulterior vremea se va răci, astfel că până la la finalul intervalului de prognozăse vor înregistramaxime normale pentru perioada din an, acestea urmând a se situaîn jurul a 18 grade. Regimul termic nocturnva avea un parcurs similar cu cel almaximelor, astfel că până în jurul datei de 21 octombrie variaţiile vor fi mici de la o noapte la alta, urmând a se înregistra în medie în jur de 10 grade, pentru ca apoi acestea să scadă uşor până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognozăspre 7 grade, în medie.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în perioada 21 -27 octombrie.

TRANSILVANIA

În intervalul 14 -21 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime cuprinse între 22şi 24de grade, în medie. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a seînregistra maxime în jurul celor normale, acestea coborând spre 15grade la sfâşitul intervalului de prognoză.Până în jurul datei de 23 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 7 grade. Apoi,minimele vor coborî spre o medie de 4 grade, valoare ce se va menţinepână la sfârşitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte începând cu data de 21 octombrie.

MARAMUREŞ

În intervalul 14 -20 octombrie,cu uşoare variaţii de la o zi la alta, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, urmând a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 22 şi 25 de grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în zilele de 15 şi 16 octombrie. Apoi, o răcire treptată a vremii va determina înregistrarea până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză a unor temperaturi maxime în general apropiate de cele normale pentru perioada din an, maximele coborând până spre medii în jurul a 17 grade. În intervalul 14-22 octombrie, temperaturile minime se vor încadra,în medie,între 7 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în 20 şi 21 octombrie, apoi vor scădeaspre 6 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere îna doua săptămână de prognoză.

MOLDOVA

La începutul intervalului,regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, apoi acestea vor scădeatreptat, situându-se în general în jurul mediilor multianuale. Astfel, în intervalul 14 –21 octombrie se vor înregistra maxime cuprinse între 20 şi 24 de grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în prima zi. Apoi, temperaturilevor continua să scadă uşor spre medii în jurul a 14 grade,până la sfârşitul intervalului. Până în data de 21 octombrie variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, acestea urmând a se situa în jurul a 9 grade, apoi vor scădea treptat spre o medie de grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte începând cu data de 22 octombrie.

DOBROGEA

În prima zi a intervalulului,regimul termic va fi caraterizat de temperaturi diurnemai ridicate decât cele normale perioadei, apoi variaţiile mici de la o zi la alta vor conduce la înregistrareaunor valori maxime,în general,apropiate de mediile multianuale. Astfel,în prima zimaximele se vor situa în jurul a 20 de grade, aoi vor scădea uşor şise vor înregistramaxime cuprinse între 16 şi 18 grade.În ceea ce priveşte evoluţia minimelor, variaţia acestora va fi nesemnificativă, astfel că,pe parcursul intervalului de prognoză,se vor încadra între 10 şi 12 grade în medie, cu cele mai ridicate valori în prima săptămână.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte începând cu data de 22 octombrie.

MUNTENIA

Cu mici variaţii de la o zi la alta,în intervalul 14 -21 octombrie regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în general mai ridicate decât cele normale, acestea urmând a se încadra în medie între 22 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului. Apoi, o răcire treptată va determina înregistrarea unor maxime apropiate de cele specifice perioadei, între 16 şi 18 grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în zilele de 22, 23 şi 24 octombrie.În ceea ce priveşte parcursul minimelor, variaţiile vor fi nesemnificativeîn perioada 14 –23 octombrie, când în medie se vor înregistra valori de9...10 grade. Ulterior minimele vor coborî uşor,spre o medie de 7grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 22 –27 octombrie.

OLTENIA

În intervalul 14 –21 octombrie vremea va fi cu mult mai caldă decât în mord normal, astfel că maximele se vor încadra între 22 şi 26 de grade,în medie. Apoi, vremea se va răci treptat conducând la înregistrarea unor temperaturi maxime în jurul celor normale, cuprinse în medie între 16 şi 18 grade, cu cele mai scăzute valori spre sfârşitul intervalului.Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că până înjurul datei de 22octombriese vor situaîn jurul a10 grade, apoivor scădea spre o medie regională în jurul a 8 grade.Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în a doua săptămână de prognoză.

LA MUNTE

În perioada 14 –20 octombrie vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal,deşi de la o zi la alta vor exista mici variaţii, maximele urmând astfel a se încadra, în medie,între 16 şi 18grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 14 -16octombrie. Ulterior,o răcire treptată a vremii va determina înregistrarea unor maxime în jurul celor normale, acestea coborând spre 8 grade,în medie,în ultima zi de prognoză, pornind de la medii în jurul a 14 grade în data de 21 octombrie.Până în jurul datei de 22 octombrie nu vor fi variaţiinotabileîn ceea ce priveşte parcursul minimelor, urmând astfel a se înregistra valoride 8....9 grade, în medie, apoi acestea vor scădea treptat până spre sfârşitul intervalului de prognoză, spre medii în jurul a 2grade.Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în intervalul 21-27 octombrie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici