METEO, luna martie: urmează un val de frig şi ninsori; temperaturile vor creşte săptămâna viitoare

  • Meteorologii anunţă că va fi deosebit de frig în următoarele zile şi că este posibil să ningă în toate regiunile ţării.
  • Vremea se va încălzi începând de săptămâna viitoare, susţine Administraţia Naţională de Meteorologie.
944 afișări
Imaginea articolului METEO, luna martie: urmează un val de frig şi ninsori; temperaturile vor creşte săptămâna viitoare

În Banat, până spre sfârşitul primei săptămâni vremea se va răci şi va deveni deosebit de rece pentru această dată, media maximelor termice coborând până în jurul a 3 grade, iar a minimelor până spre -9...-10 grade. Ulterior valorile termice vor creşte, astfel că în ultimele zile ale intervalului temperaturile maxime vor atinge în medie 12...14 grade, iar cele minime 1...2 grade.

Probabilitatea de precipitaţii slabe va fi mai mare în primele şi în ultimele zile ale intervalului.

În Crişana, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 11 martie, când media maximelor va fi de 2...3 grade, iar a minimelor de -9...-8 grade. În zilele următoare vremea va intra într-un proces de încălzire, iar media temperaturilor maxime din ultimele zile de prognoză va ajunge la 12...14 grade şi a minimelor la 0...2 grade.

Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, cu o probabilitate mai mare în primele şi în ultimele zile de prognoză.

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 şi 2 grade şi a minimelor între -7 grade în prima dimineaţă şi -14 grade în ultima. În cea de a doua săptămână se va încălzi, iar media maximelor va ajunge să atingă în ultimele zile 10...12 grade şi a minimelor -3...-1 grad.

Temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 7 – 9 martie, dar şi după 16 martie.

În Maramureş, până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece pentru această dată; media temperaturilor maxime va coborî spre 1 grad, iar a minimelor spre -10...-11 grade. În zilele care vor urma se va încălzi treptat, astfel că în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime, pe întreaga regiune, va ajunge să se situeze, în jurul a 12 grade, iar a minimelor se va apropia de 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, între 7 şi 9 martie şi din nou, după 16 martie.

În Moldova, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, până în jurul datei de 11 martie, când media maximelor termice va fi de doar -2...-1 grad, iar a minimelor de -10...-8 grade. Apoi se va încălzi treptat, astfel că după data de 15 martie media temperaturilor maxime va fi între 10 şi 12 grade, iar a minimelor între -1 şi 1 grad.

Temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare între 7 şi 11 martie şi după data de 16 martie.

În Dobrogea, valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 11 martie, când media maximelor va atinge -1 grad, iar a minimelor -6 grade. În zilele următoare vremea va intra într-un proces de încălzire, iar media temperaturilor maxime din ulimele zile de prognoză va ajunge la 8...10 grade şi a minimelor la 1...2 grade.

Trecător vor fi posibile precipitaţii slabe cantitativ aproape în fiecare zi.

Valorile termice din Munteani vor fi în scădere, maximele, de la o medie de 4 grade, în prima zi, până la 0 grade în jurul datei de 11 martie, iar minimele de la o medie de -2 grade la început, până la -9 grade spre sfârşitul primei săptămâni. În intervalul următor se va încălzi, astfel încât în ultimele zile media maximelor va fi de 11...12 grade, iar a minimelor de 0...1 grad.

Trecător vor fi posibile precipitaţii aproape în fiecare zi, dar mai ales în intervalul 7-10 martie.

Vremea se va răci şi în Oltenia până spre sfârşitul primei săptămâni, când media maximelor termice se va situa în jurul a 2 grade, iar a minimelor va atinge -11...-10 grade. În intervalul care va urma, tendinţa generală va fi de creştere a valorilor termice, astfel încât, în ultimele zile de prognoză maximele vor atinge în medie 12...13 grade, iar minimele 0...2 grade.

Probabilitatea mai mare de apariţie a precipitaţiilor va fi între 7 şi 11 martie, precum şi după data de 17 martie.

La munte, în prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -10 şi -2 grade şi a minimelor între -17 şi -10 grade. În cea de a doua săptămână se va încălzi, iar media maximelor va ajunge să atingă 2...4 grade şi a minimelor -4...-3 grade.

Temporar vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, dar mai ales în primele şi în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici