METEO Prognoza ANM pe următoarele două săptămâni: Cum va fi vremea înainte de Paşti

După o scădere accentuată a temperaturilor săptămâna aceasta, vremea se încălzeşte după Florii, potrivit prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

2071 afișări
Imaginea articolului METEO Prognoza ANM pe următoarele două săptămâni: Cum va fi vremea înainte de Paşti

METEO Prognoza ANM pe următoarele două săptămâni: Cum va fi vremea înainte de Paşti

METEO Banat


Vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 11...12 grade, spre 3...4 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi, astfel că la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade. Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când se vor putea înregistra valori medii ale maximelor de 16...18 grade. Nopţile vor fi reci în perioada 5 – 8 aprilie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -2...0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori în jurul a 4 grade. Vor fi precipitaţii, local însemnate cantitativ în 4 şi 5 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar în restul intervalului acestea vor fi pe arii mai restrânse şi vor avea caracter temporar.

 

METEO Crisaşa 


Vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori de 11...13 grade. Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, apropiate de normele climatologice, spre o medie regională de 17...18 grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare, respectiv o medie a acestora uşor negativă în perioada 4 – 8 aprilie, apoi o creştere uşoară până la 3...4 grade. Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în jurul datei de 10 aprilie.

 

METEO Transilvania


Vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori, în medie de 10...11 grade. Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, în jurul valorii de 15 grade, apropiate de normele climatologice. Tendinţa va fi de scădere în ceea ce priveşte temperaturile minime de la 2...5 grade în primele nopţi, până spre -2...0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori în jurul a 2 grade. Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 şi 11 aprilie.

METEO Maramureş


Săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, astfel că mediile temperaturilor maxime vor coborî de la 10 grade în prima zi, spre 4...5 grade în zilele de 4, 5 şi 6 aprilie, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Va urma o încălzire apreciabilă la finalul săptămânii când se vor atinge maxime în general peste 10...12 grade, iar până spre mijlocul lunii aprilie, chiar dacă vor mai fi mici variaţii, media temperaturilor maxime va ajunge la 14...16 grade. Nopţile vor fi reci în prima săptămână, când media regională a temperaturilor minime va fi de -1...0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori de 2...4 grade. Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului.

 

METEO Moldova


Vremea se va răci accentuat în ziua de 4 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de numai 2...3 grade, cu mult sub normalul climatologic, apoi se va încălzi treptat, însă va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit. Spre mijlocul lunii aprilie sunt estimate temperaturi maxime mai ridicate, ce pot atinge o medie de 14...15 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad în perioada 4 – 8 aprilie, cu posibile valori uşor negative mai ales în nordul regiunii, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 3...4 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ (sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare). Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 11 aprilie.

 

METEO Dobrogea


Vremea se va răci treptat şi în această regiune, astfel că la mijlocul săptămânii, media temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade. Ulterior se va încălzi uşor, astfel încât maximele termice vor atinge o medie zilnică de 12 grade, cu posibile valori de 13...14 grade, spre finalul intervalului, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative şi vor fi în jurul a 6 grade. Temporar vor fi precipitaţii în perioada 4 – 6 aprilie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

 

METEO Muntenia


Răcirea va fi accentuată şi la nivelul acestei regiuni, unde de la o medie a temperaturilor maxime de 16 grade în prima zi, se va ajunge la 6...8 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi treptat, astfel încât la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 13 grade. Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, mai ales spre finalul perioadei, când vremea va deveni normală sub aspect termic, cu temperaturi maxime, în general peste 16 grade. Temperaturile minime vor fi de 3...5 grade în primele nopţi, vor scădea la 1...2 grade în perioada 6 – 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 4...5 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

 

METEO Oltenia


Vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime, va scădea de la 16 grade în prima zi, spre 6...8 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi astfel la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade. Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când sunt estimate maxime în medie de 16...18 grade. Temperaturile minime vor fi de 4...5 grade în primele nopţi, vor scădea spre 0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului se vor înregistra valori în jurul a 4 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 – 6 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

METEO La munte


Vremea se va răci accentuat şi va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 8 aprilie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de -2...0 grade, iar în timpul nopţilor vor fi minime, în general de -6...-4 grade. Ulterior se va încălzi uşor, însă valori termice mai ridicate sunt estimate abia spre mijlocul lunii aprilie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar ale celor minime spre 0 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 3 – 7 aprilie, când vor fi şi cantităţi de apă însemnate (vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă) şi în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici