METEO Sfârşit de toamnă blând, cu temperaturi diurne în jurul a 10 grade Celsius

Ultimele două săptămâni ale lunii noiembrie sunt marcate de temperaturi mai scăzute decât cele de până acum, dar toturi ridicate pentru această perioadă a anului. Vor fi maxime în jurul a 10 grade Celdiu, iar minimele coboară rar sub zero grade, potrivit prognozei transmise de ANM.

322 afișări
Imaginea articolului METEO Sfârşit de toamnă blând, cu temperaturi diurne în jurul a 10 grade Celsius

METEO Sfârşit de toamnă blând, cu temperaturi diurne în jurul a 10 grade Celsius

  • Banat

Valorile termice diurne vor fi în scădere în prima săptămână din interval, de la medii regionale în jurul a 16 grade, până spre 7 - 8 grade – valori apropiate de normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere până spre medii în jurul a 11 grade. Valorile nocturne vor avea variaţii în primele zile din interval, cu medii ce vor avea tendinţa de creştere de la 4 grade, spre 8 grade, dar după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menţine la 3 - 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie şi cu tendinţa de creştere după 25 noiembrie.

  • Crişana

Temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii în jurul a 15 grade, până spre 7 - 8 grade – valori normale pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendinţa de creştere până spre medii în jurul a 11 grade. Valorile medii nocturne vor avea tendinţa de creştere de la 3 - 4 grade, spre 7 grade, dar după data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere şi va oscila uşor între 2 şi 4 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17-21 noiembrie şi cu tendinţa de creştere după 25 noiembrie.

  • Transilvania

În prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendinţa de scădere de la medii de 11 - 12 grade, spre medii de 4 - 5 grade – valori apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere până spre medii de 8 - 9 grade. Temperaturile minime vor avea variaţii în primele zile din interval, cu medii ce vor creşte de la -1 grad spre 5 grade, dar după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie şi cu tendinţa de creştere după 25 noiembrie.

  • Maramureş

Valorile termice diurne vor fi în scădere până în data de 18 noiembrie, de la medii de 11 - 12 grade, spre medii de 5 - 6 grade – valori apropiate de normele perioadei. Ulterior, temperaturile maxime vor avea tendinţa de creştere până spre medii în jurul a 9 grade. Valorile nocturne vor avea variaţii în primele zile din interval, cu medii ce vor avea tendinţa de creştere de la 0 grade, spre 4 - 5 grade, dar după data de 18 noiembrie, media minimelor se va menţine în jurul a 1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată îndeosebi în intervalul 17-22 noiembrie şi după data de 25 noiembrie.

  • Moldova

La începutul intervalului, valorile diurne vor creşte uşor, de la medii de 9 grade, spre 12 grade. Începând cu data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 1 grad. Ulterior, valorile termice diurne vor creşte din nou spre medii de 6 - 7 grade, normale pentru această perioadă din an. Valorile nocturne vor avea uşoare variaţii în primele zile din interval, cu medii în jurul a 3 grade. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului spre -4 spre -3 grade, apoi va creşte uşor până la 1 - 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie şi după 26 noiembrie.

  • Dobrogea

În primele zile ale intervalului, valorile diurne vor creşte uşor, de la medii de 12 grade, spre 15 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor creşte din nou spre medii de 10 - 11 grade – apropiate de normele perioadei. Valorile nocturne vor avea uşoare variaţii în primele zile din interval, cu medii în jurul a 7 grade. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului spre 3 - 4 grade, apoi va creşte uşor până la 5 - 6 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

  • Muntenia

În primele zile ale intervalului, valorile diurne vor creşte uşor, de la medii de 12 grade, spre 15 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar spre finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 5 - 6 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor creşte din nou spre medii de 10 - 11 grade – valori apropiate de normele perioadei. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între 1 şi 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

  • Oltenia

În primele zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea uşoare variaţii în jurul a 13 grade. Din data de 16 noiembrie, vremea se va răci, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 6 grade. Ulterior, valorile diurne vor creşte din nou spre medii de 9 - 10 grade – apropiate de normele perioadei. Valorile din timpul nopţilor nu vor avea variaţii semnificative pe tot parcursul intervalului, iar mediile acestora vor oscila în general între 1 şi 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie.

  • La munte

Temperaturile maxime vor fi în scădere în prima jumătate a intervalului, de la medii de 9 - 10 grade, până spre 0 grade – valori apropiate de normele pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În a doua săptămână din interval, temperaturile diurne vor avea tendinţa de creştere uşoară până spre medii în jurul a 4 grade. Valorile nocturne vor avea uşoare variaţii în primele zile din interval, cu medii în jurul a 1 grad. După data de 17 noiembrie, media minimelor va fi în scădere, iar până la sfârşitul intervalului de anticipaţie va oscila în jurul a -2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie şi cu tendinţa de creştere după 25 noiembrie.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici