Ninsorile şi furtunile de iarnă taie curentul electric şi perturbă traficul în Balcani

Vânturi puternice şi furtuni de zăpadă au închis drumurile şi au lăsat duminică peste 25.000 de gospodării din Serbia fără curent electric, în timp ce copacii căzuţi au perturbat traficul în ţările vecine Croaţia şi Muntenegru, scrie Reuters.

505 afișări
Imaginea articolului Ninsorile şi furtunile de iarnă taie curentul electric şi perturbă traficul în Balcani

Ninsorile şi furtunile de iarnă taie curentul electric şi perturbă traficul în Balcani

În Croaţia, a fost emisă o alertă roşie pentru regiunile situate de-a lungul coastei Adriaticii din cauza vânturilor de nord estimate să atingă 130 km pe oră.

Autorităţile din oraşul de coastă Budva, din Muntenegru, au avertizat cetăţenii să rămână în interior, după ce sâmbătă vântul puternic a distrus acoperişul unei şcoli, a doborât copaci şi stâlpi de iluminat, a scufundat o barcă de turişti şi a perturbat traficul de-a lungul coastei.

Mai mult de 250 km de drumuri locale din sud-estul muntos al Serbiei au fost închise din cauza unor nămeţi de zăpadă care au ajuns la doi metri, a anunţat presa locală.

Autorităţile bosniace au interzis utilizarea camioanelor grele în regiunile muntoase din cauza troienelor de zăpadă şi a drumurilor îngheţate.

Meteorologii au anunţat că temperaturile scăzute şi furtunile de zăpadă din Balcani vor continua şi în zilele următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vreme,
balcani,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici