Noi ploi torenţiale asupra Greciei centrale. Un elicopter privat s-a prăbuşit în mare

Ploi torenţiale s-au abătut din nou asupra Greciei centrale, inundând străzile, casele şi firmele din oraşul portuar Volos şi de pe insula Evia, la doar trei săptămâni după ce furtuna devastatoare Daniel a ucis 16 persoane în întreaga regiune.

232 afișări
Imaginea articolului Noi ploi torenţiale asupra Greciei centrale. Un elicopter privat s-a prăbuşit în mare

Noi ploi torenţiale asupra Greciei centrale. Un elicopter privat s-a prăbuşit în mare

Un elicopter privat s-a prăbuşit în mare în nordul oraşului Evia, la est de capitala Greciei, Atena, iar o operaţiune de căutare şi salvare era în curs de desfăşurare. Nu se ştie care este cauza accidentului, potrivit Reuters.

„Elicopterul privat, de tip A-109, se îndrepta spre oraşul Volos cu cel puţin o persoană la bord", a declarat, pentru Reuters, un oficial al aviaţiei civile.

Peste 250 de persoane au fost evacuate din zonă de când s-a dezlănţuit furtuna Elias, miercuri după-amiază, au anunţat joi pompierii. Aceştia spun că au primit 1.200 de apeluri de ajutor.

Furtuna a lovit Volos cu ploi atât de puternice încât nivelul apei în oraş şi în suburbii a crescut rapid în câteva ore. Un pârâu din apropiere s-a revărsat.

Primarul din Volos a declarat că, până miercuri seară, întreruperile de curent cauzate de furtună şi de inundaţii au lăsat 80% din oraş în întuneric. Autorităţile au interzis tuturor vehiculelor să mai circule pe şosele.

„Oamenii nu mai pot suporta asta. Nu pot înţelege furia naturii. Protejaţi-vă", a declarat primarul Achilleas Beos, îndemnând oamenii să rămână acasă.

Joi dimineaţă, furtuna s-a îndreptat spre insula Evia. Unele sate din nordul insulei au primit ordin de evacuare, a anunţat televiziunea de stat ERT.

Furtuna Elias este a doua furtună majoră care loveşte regiunea. Daniel, cea mai intensă furtună care a lovit Grecia de la începutul înregistrărilor în 1930, a provocat pagube uriaşe la începutul lunii septembrie.

Mulţi locuitori din Volos au declarat că autorităţile încă se confruntă cu consecinţele furtunii Daniel şi că nu au fost pregătite în mod adecvat pentru o altă furtună.

Furtuna Daniel a provocat, de asemenea, distrugeri în întreaga Mediterană, trecând din Grecia în Libia, unde peste 2.500 de persoane au murit în urma unei inundaţii uriaşe în oraşul Derna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
grecia,
furtună,
ploi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici