Prognoza meteo pentru perioada 18 - 31 mai. Vremea va fi caldă, însă urmează ploi

  • ANM a anunţat prognoza meteo pentru perioada 18 - 31 mai
  • Vremea va fi caldă, iar temperaturile vor fi potrivite pentru această perioadă a anului
  • Probabilitatea de ploi va fi crescută la sfârşitul lunii mai, mai ales în sudul ţării şi la munte.
610 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo pentru perioada 18 - 31 mai. Vremea va fi caldă, însă urmează ploi

Prognoza meteo pentru perioada 18 - 31 mai. Vremea va fi caldă, însă urmează ploi / FOTO: Profimedia

Prognoza meteo în Banat 

Pe parcursul intervalului de prognoză regimul termic va avea variaţii de la un normal al perioadei spre valori sub cele caracteristice zonei. Astfel, maximele mediate pe regiune, vor fi de 22 de grade în zilele de 21, 22, 25 şi 26 mai, în timp ce în rest se vor situa între 23 şi 25 de grade. Mediile minimelor se vor încadra între 10 şi 14 grade, cu valori mai mici, în jurul a 8 grade în data de 22 mai. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 19, 20 mai şi din nou în intervalul 24 – 29 mai. Vor fi mai ales fenomene specifice instabilităţii atmosferice.

Prognoza meteo în Crişana 

Cele două săptămâni de prognoză vor fi caracterizate de alternaţe termice, între zile cu vreme răcoroasă şi zile cu valori termice apropiate de normal. Valorile maxime mediate pe regiune vor varia între 20 şi 24 de grade, cele mai scăzute temperaturi, urmând a se înregistra în zilele de 21, 22, 25 şi 26 mai. Temperaturile minime vor fi în general cuprinse între 10 şi 12 grade, mai scăzute în 22 mai când vor coborî spre 8 grade. Va ploua pe arii restrânse în 19 mai, însă după data de 24 mai probabilitatea să plouă pe arii mai extinse va fi ridicată. În general ploile vor fi asociate unor manifestări de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo în Transilvania 

Vremea va fi schimbătoare, cu variaţii termice chiar semnificative. În primele zile valorile maxime mediate pe zonă vor fi de 22...24 de grade, în 21 şi 22 mai vor scădea semnificativ, ajungând la 18 grade, iar în intervalul 23 – 31 mai, vor varia între 20 şi 24 de grade. Temperaturile minime vor oscila uşor la început, cu medii de 10...12 grade, însă vor marca o scădere accentuată, spre 4 grade, în 22 şi 23 mai, după care vor creşte uşor, până la valori în jur de 8 grade. Probabilitatea pentru manifestări caracteristice instabilităţii atmosferice va fi ridicată în 19 şi 20 mai, când se vor semnala cu caracter local, şi din nou după 24 mai, pe arii mai extinse.

Prognoza meteo în Maramureş

Intervalul de prognoză se va încadra în regimul termic specific perioadei, cu alternaţe termice, chiar semnificative. În consecinţă, la nivelul regiunii, se vor înregista maxime cuprinse între 18 şi 24 de grade, cu cele mai reci zile în 21, 22, 25 şi 26 mai. Temperaturile minime vor avea variaţii semnificative în prima săptămână, de la valori medii de 8...10 grade la început, spre 4...6 grade în a doua jumătate, iar în săptămâna următoare vor fi relativ constante, în jurul mediei de 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 23 mai când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Prognoza meteo în Moldova

În primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, respectiv maxime la nivelul regiunii în jur de 24 de grade şi minime de 10...12 grade. La mijlocul primei săptămâni de prognoză vremea va deveni răcoroasă, chiar rece în timpul dimineţilor, cu medii ale valorilor maxime de 17...19 grade şi minime ce vor scădea spre 6 grade. După acest interval se vor înregistra uşoare variaţii, însă tendinţa temperaturii va fi de creştere, astfel încât, până la finalul celor două săptămâni, se va atinge o medie a valorilor maxime de 26 de grade şi de 11...13 grade pentru minime. Se vor semnala averse locale în 19 şi 20 mai, dar cu o probabilitate mai mare şi în intervalul 24 – 28 mai.

Prognoza meteo în Dobrogea

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de mediile specifice acestei perioade, respectiv, maxime în general de 20...22 de grade şi minime în jur de 14 grade. Şi în această regiune zilele de 21 şi 22 mai vor fi răcoroase, cu maxime în jur de 18 grade şi minime, în medie de 9...10 grade. Ulterior se va încălzi treptat de la o medie a valorilor maxime de 20 de grade, până spre 23...24 de grade la finalul intervalului. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, media acestora urmând să ajungă din nou la 13...14 grade. Cu o probabilitate destul de ridicată, vor fi averse posibil însemnate cantitativ în ziua de 20 mai. În restul intervalului regimul pluviometric va fi în general deficitar, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor mai fi probabile în a doua săptămână de prognoză (mai ales în perioada 26-28 mai).

Prognoza meteo pentru Muntenia

Regimul termic diurn va fi caracterizat de alternanţe între zile cu vreme răcoroasă (în perioada 20–22 mai, dar cu o probabilitate mare şi în perioada 25-27 mai) când media maximelor va fi de 19...22 de grade şi zile cu valori termice normale, la o medie regională de 24...26 de grade. Nopţile vor fi calde în primele zile ale săptămânii, cu o medie a temperaturilor minime de 13...14 grade, însă în 22 şi 23 se va înregistra o scădere accentuată a acestora până spre 7...9 grade. Pentru restul intervalului sunt prognozate minime, în general de 10...12 grade. Instabilitatea atmosferică va fi în creştere în primele zile ale intervalului, astfel mai ales în 20 mai, pe arii extinse vor fi ploi, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată şi în perioada 25 – 28 mai.

Prognoza meteo în Oltenia

Pe parcursul celor două săptămâni, regimul termic diurn va fi caracterizat de alternanţe între zile în care la nivelul regiunii vor fi maxime de 20...22, caracterizând o vreme răcoroasă (în perioada 20–22 mai, dar cu o probabilitate mare şi în perioada 25-27 mai) şi zile cu valori termice normale, în general de 24...26 de grade, în restul intervalului. Nopţile vor fi calde în primele zile ale săptămânii, cu o medie a temperaturilor minime de 13...15 grade, însă în 22 şi 23 se va înregistra o scădere accentuată a acestora până spre 8...9 grade, apoi se va reveni la o medie de 10...12 grade, considerată normală pentru ultima decadă a lunii mai. Instabilitatea atmosferică va fi în creştere în primele zile ale intervalului, astfel mai ales în 20 mai, pe arii extinse vor fi ploi, în general însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată şi în perioada 25 – 28 mai.

Prognoza meteo la munte

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi relativ caldă pentru această perioadă, cu o medie la nivelul zonei montane de 15...16 grade şi minime de 6...8 grade. La mijlocul săptămâni (20-22 mai) se va răci, încât maximele termice vor fi în jur de 10 grade, iar minimele, vor fi în general de 0...2 grade. După acest interval se vor înregistra uşoare variaţii, însă tendinţa temperaturii va fi de creştere, spre medii ale maximelor de 14 de grade şi de 6 grade pentru minime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici