Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Ziua Naţională

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Nu se anunţă variaţii importante de temperatură, însă în intervalul 2 - 4 decembrie vremea va fi mai caldă. Precipitaţii vor fi cu o probabilitate mai ridicată de Ziua Naţională, în mai multe zone.

599 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Ziua Naţională

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Ziua Naţională

Prognoza este valabilă pentru perioada 28 noiembrie - 11 decembrie.

Banat

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. La nivelul acestei regiuni media valorilor maxime va fi de 7...8 grade, un interval mai cald fiind aşteptat între 2 şi 4 decembrie, când se vor atinge 10 grade, însă sunt posibile şi zile mai reci (6 şi 7 decembrie) cu temperaturi ce vor scădea la 4...5 grade. Temperaturile minime vor fi uşor negative în prima noapte, apoi în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie media acestora va fi de 2...3 grade, urmând ca până la finalul primei decade din decembrie să se situeze în jurul valorii de 0 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată în jurul datei de 1 decembrie, iar în a doua săptămână (5 – 11 decembrie) de prognoză sunt estimate perioade cu precipitaţii.

Crişana

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. Media temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade în prima săptămână, cu cele mai calde zile în intervalul 2 - 4 decembrie, iar în a doua săptămână în jurul a 6 grade, posibile valori mai scăzute fiind estimate în 6 şi 7 decembrie. Temperaturile minime la nivelul regiunii vor fi de -4...3 grade în prima noapte, apoi se va înregistra o creştere uşoară, iar în perioada 2 – 5 decembrie media acestora va fi de 2 grade, urmând ca până la finalul primei decade din decembrie să se situeze în jurul valorii de 0 grade. În prima săptămână numai izolat vor fi posibile precipitaţii slabe, însă în perioada 5 – 11 decembrie va creşte probabilitatea de a avea perioade cu precipitaţii.

Transilvania

La nivelul acestei regiuni media temperaturilor maxime va oscila între 3 şi 6 grade. Cele mai calde zile vor fi în intervalul 2 - 4 decembrie, iar cele mai reci în zilele de 6 şi 7 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine în general negative pe tot parcursul celor două săptămâni, valori în jur de 0 grade fiind estimate doar în 3 şi 4 decembrie, iar în cele mai reci nopţi (7 şi 8 decembrie) media acestora va fi de -6...-5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în a doua săptămână de prognoză (5 – 11 decembrie). Sunt posibile precipitaţii slabe şi în ziua de 2 decembrie.

Maramureş

În prima săptămână tendinţa va fi de creştere uşoară şi treptată a valorilor termice diurne, de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 9 grade în 3 decembrie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate maxime în jurul a 5 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, cu o tendinţă de creştere, de la -4 grade în prima noapte, până la 0...1 grad în perioada 2-5 decembrie, iar pentru a doua săptămână sunt prognozate valori cuprinse în medie între -4 şi -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în a doua săptămână de prognoză (5 – 11
decembrie).

Moldova

În intervalul de anticipaţie, valorile termice diurne se vor menţine uşor sub mediile multianuale, la o medie zilnică în general de 0...2 grade. Media regională a temperaturilor minime va oscila între -2 şi 1 grad în prima săptămână şi între -6 şi -3 grade în a doua săptămână, cu cele mai reci nopţi estimate în zilele de 7 şi 8 decembrie. Sunt aşteptate intervale cu precipitaţii slabe cu caracter trecător şi pe arii restrânse pe tot parcursul celor două săptămăni.

Dobrogea

Media temperaturilor maxime va fi de 6...8 grade în prima săptămână, va scădea la 4 grade în zilele de 6 şi 7 decembrie, iar spre finalul intervalului se va reveni la 8 grade. Temperaturile minime vor urma aceaşi tendinţă; o medie regională de 2...4 grade în prima săptămână, urmată de o scădere până spre 0 grade în perioada 6 – 8 decembrie şi o creştere uşoară la finalul intervalului până la 2...3 grade. Temporar se vor semnala ploi slabe la începutul intervalului şi cu o probabilitate destul de ridicată şi în noaptea de joi spre vineri (1/2 decembrie) şi pe parcursul zilei de vineri (2 decembrie). În restul intervalului precipitaţii slabe vor fi posibile pe arii mai restrânse.

Muntenia

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. La nivelul regiuni media valorilor maxime va fi de 4...6 grade, cu cele mai reci zile în jurul datei de 1 decembrie şi în perioada 6 – 8 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine preponderent pozitive în prima parte a intervalului de anticipaţie, la o medie de 1...2 grade, în 7 şi 8 decembrie sunt aşteptate valori în jurul a -3 grade, iar spre finalul perioadei se va înregistra o creştere uşoară (sunt estimate temperaturi în medie de 0 grade). Local şi temporar se vor semnala ploi slabe pe parcursul primei săptămâni (îndeosebi în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie). În a doua săptămână probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine relativ ridicată.

Oltenia

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variaţii semnificative de temperatură. Media zilnică a valorilor maxime de temperatură va fi cuprinsă între 3...6 grade, cu cele mai reci zile în jurul datei de 1 decembrie şi în perioada 6 – 8 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine în general pozitive până în 5 decembrie, la o medie de 1...2 grade, iar pentru restul intervalului sunt prognozate valori de -2...0 grade. Local şi temporar se vor semnala ploi slabe pe parcursul primei săptămâni (îndeosebi în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie). Probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii se va menţine relativ ridicată şi în a doua săptămână.

La munte

Intervalul va debuta cu valori termice diurne în medie de -2 grade şi minime de -7 grade, apoi până spre finalul săptămânii se va încălzi uşor şi treptat, astfel că la nivelul zonei se va atinge o medie a maximelor de 2 grade, iar a minimelor în jurul a -2 grade. În a doua săptămână sunt estimate maxime care vor prezenta o medie zilnică cuprinsă între – 2 şi 0 grade şi minime ce vor oscila între -7 şi 4 grade, cele mai reci zile urmând a se înregistra în perioada 6 – 8 decembrie. Probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii se va menţine ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
prognoza,
meteo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici