Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Data de la care vremea se răceşte

ANM a facut publică prognoza următoarelor două săptămâni. În toată ţara avem parte de un sfârşit de iarnă cu vreme mai caldă decât ar fi normal şi de 1 Martie cu temperaturi plăcute. Vremea se răceşte uşor la mijllocul săptămânii şi apar precipitaţiile, dar după acest episod soarele revine în forţă.

6470 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Data de la care vremea se răceşte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Data de la care vremea se răceşte

În  Banat vremea devine foarte caldă pentru această perioadă, cu  maxime de până la 18 grade, însă de miercuri se răceşte semnificativ si termometrele nu vor indica mai mult de 8 grade Celsius. Din weekend din nou vreme caldă cu în jur de 14 grade în termometre. Precipitaţiile vor fi prezente în aproape fiecare zi din cele două săptămâni.

În Crişana vreme schimbătoare în această săptămână, atât ziua cât şi noaptea. Vreme caldă, cu cel mult 16 grade până spre sfârşitul săptămânii, când  maximele se opresc la 6 grade. După acest episode temperaturile cresc din nou, astfel că mercurul din termometre urcă până la 12 grade spre finalul saptmânii viitoare.  Probabilitatea de ploi este mai mare pe 26 si 27 februarie.

În Transilvania tot vreme caldă în prima jumătate a săptămânii, în jur de 16 grade. Joi şi vineri vremea se răceşte accentuat, cel mult 6 grade, dar prima lună de primăvară începe cu vreme caldă si 12 grade în termometre. Miercuri şi joi mai multe şanse de precipitaţii.

Aceleasi tipar şi pentru Maramureş.  Vreme foarte caldă până miercuri 12-12 grade şi o răcire accentuată joi şi vineri, în jur de 5 grade. La încept de martie vremea se începe să se încălzească, astlfce că maximele vor fi cuprinse  între 8 si 12 grade.  Şansele de precipitaţii sunt mari în ambele săptămâni.

 Foarte cald şi în Moldova, mai ales pe marţi când vor fi 18 grade Celsius. Vineri însă nu vor fi mai mult de 7 grade, însă până pe 8 martie maximele cres din nou până spre 14 grade. Şansele de precipitaţii sunt destul de mici.

În Dobrogea vremea se schimbă de la o zi la alta săptămâna asta. Cel mult 10 grade marţi si miercuri şi spre 16 grade în restul zilelor. De lunea viitoare vreme caldă cu cel mutl 14 grade. Şanse mai mari să plouă doar joi.

În Muntenia tot vreme caldă pentru sfârşit de februarie şi început de martie. Marţi şi duminică, dar şi la mijlocul săptămânii viitoare termometrele vor indica între 14 şi 19 grade, iar în restul zilelor vor fi între 8 şi 12 grade.  De joi, dar şi săptămâna viitoare şansele să plouă sunt destul de mari.

În Oltenia vreme deosebit de caldă pentru sfârlitul lunii februarie, cu cel mult 18 grade Celsius. Şi aici joi şi vineri o sa fie mai frig, cel mult 11 grade, însă apoi se încălzeşte din nou. Sunt şanse mai mari să plouă în această săptămână.

În zona montană se încălzeşte până miercuri, când vor fi în jur de 6 grade, apoi se răceşte  preţ de două zile, pentru că apoi maximele să crească din nou. Temperaturile minime continua să fie negative, dar peste prag gerului. Vor fi precipitaştii în aproape tot intervalul

Foto: Pexels

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici