Prognoză meteo: Vreme mai caldă decât în mod normal în următoarele 4 săptămâni şi perioade cu ploi

Vremea va fi mai caldă decât de obicei în următoarea lună. Dacă în prima săptămână de prognoză ploile vor fi mai multe decât de obicei, în cea de-a doua vor lipsi, după care vor reveni la o cantitate normală.

391 afișări
Imaginea articolului Prognoză meteo: Vreme mai caldă decât în mod normal în următoarele 4 săptămâni şi perioade cu ploi

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Prognoza meteorologică pentru perioada 6 noiembrie - 4 decembrie a fost anunţată vineri de meteorologi.

Săptămâna 6 - 13 noiembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice şi centrale, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13 - 20 noiembrie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane şi în extremitatea de sud-est a ţării.

Săptămâna 20 - 27 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 27 noiembrie - 4 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile sudice şi sud-estice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici