Record european pentru luna iulie: temperatură de 48,2 grade Celsius în Sardinia

Temperaturi record pentru luna iulie sunt raportate din Grecia, Spania şi Italia.

264 afișări
Imaginea articolului Record european pentru luna iulie: temperatură de 48,2 grade Celsius în Sardinia

Record european pentru luna iulie: temperatură de 48,2 grade Celsius în Sardinia

În urmă cu câteva zile, meteorologii au prezis că temperaturile din zona Siciliei şi Sardiniei ar putea atinge un record de 48 de grade Celsius. Iar acest lucru s-a întâmplat luni. În Jerzu şi Lotzorai din insula Sardinia, termometrele au indicat 48,2 grade Celsius.

Un record a fost înregistrat şi în Palermo, în Sicilia, cu peste 2 grade Celsius peste recordul precedent. În august 1999, se măsurau 44,8 grade Celsius, iar ieri erau 47 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură ar trebui să se diminueze treptat începând de joi, iar temperatura aerului va scădea uşor. De joi, valul de căldură se va limita ceva mai mult la partea de sud-est a Europei, dar temperaturile maxime vor fi în continuare mult peste 35 de grade Celsius.

În Grecia, unde incendii forestiere de proporţii fac ravagii în aceste zile pe insulele Rodos, Corfu şi Eubeea, a fost înregistrat cel mai lung val de căldură din istoria ţării, deoarece a durat mai bine de 11 zile şi, potrivit previziunilor, ar trebui să dureze 17 zile. În Grecia, un val de căldură este definit ca o perioadă în care temperatura atinge sau depăşeşte 39 de grade Celsius. În acest weekend sunt aşteptate temperaturi de până la 45 de grade Celsius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
record,
caniculă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici