România, sub noi alerte meteo. Patru avertizări Cod portocaliu şi galben de ploi puternice şi vijelii

  • Noi avertizări Cod portocaliu şi galben de ploi puternice şi furtuni în mai multe judeţe din ţară vin de la meteorologi.
  • O avertizare Cod portocaliu vizează 16 judeţe până sâmbătă seara, iar alta 5 judeţe până duminică seara.
1544 afișări
Imaginea articolului România, sub noi alerte meteo. Patru avertizări Cod portocaliu şi galben de ploi puternice şi vijelii

România, sub noi alerte meteo. Patru avertizări Cod portocaliu şi galben de ploi puternice şi vijelii

Primul Cod galben începe sâmbătă la ora 10.00 şi expiră la ora 23.00

În jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Sâmbătă între orele 12.00 – 23.00 este anunţat un Cod portocaliu pentru judeţele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galaţi, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea şi în zona de munte a judeţelor Suceava, Neamţ şi Argeş. În aceste zone va ploua abundent.

În judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40...50 l/mp şi izolat 60...80 l/mp.

Ploi abundente vor fi pe spaţii mici şi în celelalte judeţe din Muntenia şi Moldova.

Începând de sâmbătă ora 23.00 intră în vigoare o nouă alertă Cod galben şi va ţine până duminică ora 23.00. În Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ploua însemnat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Vremea se va menţine în general instabilă şi la începutul săptămânii viitoare, în special în zonele montane.

În fine, cel de-al doilea Cod portocaliu va fi în vigoare în intervalul sâmbătă ora 23.00 - duminică ora 23.00. În judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40...50 l/mp şi izolat 60...70 l/mp.

Ploi local abundente vor fi şi în Dobrogea, precum şi în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici