Toate traseele din Munţii Făgărăş sunt închise. Salvamont Argeş recomandă:„nu plecaţi singuri pe munte şi să fiţi echipaţi pentru sezonul de iarnă"

Toate traseele din Munţii Făgărăş – Iezer, Păpuşa, Piatra Craiului - sunt închise din cauza viscolului puternic.

193 afișări
Imaginea articolului Toate traseele din Munţii Făgărăş sunt închise. Salvamont Argeş recomandă:„nu plecaţi singuri pe munte şi să fiţi echipaţi pentru sezonul de iarnă"

Toate traseele din Munţii Făgărăş sunt închise

Pentru zona montană a judeţului Argeş a fost emisă o atenţionare Cod portocaliu de viscol.

La munte, vântul suflă cu putere, ceea ce a dus la formarea plăcilor de vânt. Vizibilitatea în acest condiţii este redusă sub 50 de metri.

La altitudini de peste 1800 de metri stratul de zăpadă este îngheţat la suprafaţă.

Riscul de producere a avalanşelor este de gradul 2, acesta fiind amplificat în zonele cu plăci de vânt, care se pot rupe şi aluneca la supraîncărcări.

Toate traseele din munţii Făgărăş – Iezer, Păpuşa, Piatra Craiului sunt închise.

Salvamont Argeş recomandă: „nu plecaţi singuri pe munte şi să fiţi echipaţi pentru sezonul de iarnă şi pentru temperaturi de scăzute. Să purtaţi bocanci şi să aveţi în dotare colţari şi pioleţi! Evitaţi pe cât posibil traseele din zona alpină! Nu ezitaţi să cereţi sfatul Salvamont la numărul corespunzător sintagmei 0SALVAMONT sau la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici